Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

William Grant & Sons förser handspritstillverkare med 5 miljoner liter etanol

 
William Grant & Sons förser handspritstillverkare med 5 miljoner liter etanolWilliam Grant & Sons förser handspritstillverkare med 5 miljoner liter etanol William Grant & Sons, som till vardags tillverkar gin, whisky och tequila,  förser nu handspritstillverkare med 5 miljoner liter etanol för att hjälpa till att skydda människor mot fortsatt spridning av coronaviruset.

Både destilleriet i Girvan, Skottland och systerdestillerierna i Tullamore i Irland och Tuthilltown i New York State gör vad de kan för att hjälpa till i den svåra situation som världen befinner sig i. 

Girvan och Tullamore tillverkar etanol som ska levereras till handspritstillverkare medan destilleriet Tuthilltown ska producera, paketera och distribuera handsprit till lokala vårdgivare. 

All vinst från försäljningen av etanol kommer att återinvesteras i framtida åtgärder för att lindra virusets spridning och påverkan.


 William Grant & Sons är en oberoende, familjeägd dryckeskoncern som grundades av William Grant 1886. Idag drivs företaget av den femte generationen Grant och destillerar några av världens mest kända spritsorter som Glenfiddich, The Balvenie, Scotch Grant’s, Tullamore Dew, Hendrick’s Gin, Sailor Jerry och Milagro Tequila.

Av: Annika Rådlund Källa: William Grant & Sons