Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Yobber matchar varslade anställda med andra företag

 
Yobber matchar varslade anställda med andra företagYobber är en sajt där kandidater som snabbt behöver hitta nya jobb kan matchas med företag som har ett akut rekryteringsbehov. Den rådande coronakrisen har gjort att videorekryteringsföretaget Yobber har upplevt ett stort inflöde av kandidater som söker nya jobb, samtidigt som de blir kontaktade av företag med skriande rekryteringsbehov. Nu har de skapat en sajt där varslad personal snabbt kan komma i kontakt med företag som behöver personal.

På 24 timmar skapade Yobber tillsammans med en av servicebranschens experter Boosta Mat & Sälj en sajt där varslade kandidater snabbt kan komma i kontakt med företag som söker personal. Rekryteringsprocessen sker därefter online för att respektera den sociala distansering som nu krävs.

Den senaste statistiken från Arbetsförmedlingen visar på en kraftigt ökande varseltakt, bara i förra veckan lades 14 000 nya varsel. Hotell- och restaurangbranschen står för hälften av alla varsel enligt Arbetsförmedlingens analyschef Annika Sundén. Denna statistik i kombination med den ökade efterfrågan som Yobber upplevt från exempelvis dagligvarubranschen och nätapoteken gjorde att man tillsammans med Boosta Mat & Sälj bestämde sig för att snabbast möjligt skapa en matchningssajt.

- Det startade med att flera av våra nuvarande ICA-handlare kontaktade oss på grund av personalbrist. De har i dessa dagar med extrem arbetsbelastning inte ens tid att rekrytera egentligen, men måste prioritera det. Här blir videorekryteringen ett kritiskt verktyg där första screeningen görs på minuter istället för timmar eller dagar – och helt utan fysisk kontakt, berättar Peter Paunovic, VD på Yobber.

Han insåg  att det här kanske bara var toppen av ett isberg.
-  Det är antagligen tusentals tjänster i dagligvaruhandeln som måste fyllas snarast möjligt. Detsamma gäller för nätapoteken, matkassarnas varulager och så vidare. Samtidigt har vi aldrig haft ett större inflöde av kandidater som kan börja jobba på direkten. Detta gjorde att vi la allt annat åt sidan i 24 timmar för att snabbast möjligt skapa en lösning som kan hjälpa de som hamnat i ett olyckligt läge på grund av varsel.

- Vårt breda kontaktnät gör att vi kan vara del i att överbrygga behoven mellan branscher som varslar och branscher som rekryterar, berättar Emil Boson, VD på Boosta.

Yobber och Boosta har nu lanserat två initiativ för att matcha företag med kandidater;

1)  Alla företag erbjuds gratis åtkomst till Yobbers snabbt växande kandidatbas. Samtliga kandidater har en videohälsning med för att screeningen ska gå så smidigt som möjligt: https://www.yobbercareer.com/formular-handlare

2) På https://www.yobbercareer.com/yobberboosta kan kandidater som friställts från restauranger och besöksnäringen smidigt registrera sig och skicka med en kort videohälsning.

Av: Annika Rådlund Källa och Foto: Yobber