Mässrestauranger blir ansvariga för mat och dryck till fältsjukhusets personal
2 Apr 2020
Hall A på Stockholmsmässan är på 26 000 kvm och det är här som det externa sjukhuset byggts upp. Till påsk ska totalt 600 vårdplatser vara färdigställda.
Mässrestauranger är restauratör på Stockholmsmässan och lagar och serverar mat och dryck alla dagar i veckan till dem som jobbar i anläggningen. För en månad sedan hade Mässrestauranger fortfarande fokus på att vara mat och dryckesleverantör för ett stort antal branschledande mässor, kongresser och event som skulle äga rum denna vår. När Regeringen den 11 mars fastställde att inga event med över 500 personer fick arrangeras försvann Mässrestaurangers samtliga uppdrag.
- När vi insåg den fulla vidden av hur Covid-19 skulle påverka oss var vi tvungna att korttidspermittera och varsla alla medarbetare. Över en natt hade vi förlorat affärer motsvarande en omsättning på ca 33 MSEK och stod utan uppdrag i fem månader.
- Mat och dryck är en mycket viktig del i anläggningen där fältsjukhuset har byggts upp och inom kort kommer att öppnas. Vi behövde skapa en organisation som skulle kunna arbeta veckans alla dagar med leveranser från tidig morgon till sen kväll. Våra medarbetare, som nyss blivit kortidspermitterade, har fått nya scheman och nya arbetsuppgifter vilket alla tagit sig an med stort engagemang berättar platschef Maria Granvik.
Arbetet med att bygga det externa sjukhuset i delar av Stockholmsmässans anläggning sker i ett nära samarbete mellan Region Stockholm, Locum, Försvarsmakten och Stockholmsmässan – ett arbete som kräver hundratals medverkande från olika expertområden. Enbart från Stockholmsmässan har 200 personer arbetat med att färdigställa det externa sjukhuset. För att förstå omfattningen av projektet så är detta några exempel: Sjukhuset har i dagsläget sju tusen eluttag, fem mil kabeldragning och sex kilometer mässväggar.
Foto: Dan Lepp
2 Apr 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Michael Andersson vinnare av Årets kock 2024
Med 776 poäng i finalen var han en tydlig vinnare
-
Max lanserar ny hemlig burgare utan namn och bild
"Det kan låta kaxigt men vi vill alltid hitta nya sätt att erbjuda våra gäster spännande smakupplevelser på"
-
Leif Mannerström delar sina recept på Recipify
"Jag hoppas att mina recept kan användas för att skapa underbara minnen i köket i många år framöver"
-
Strawberrys restaurangkedja The Social lanserar en ny burgare
"Vår burgare har en stark koppling till naturen"
-
Krögare Jesper Taube har skapat julbord till sjöss i 30 år
"Det känns nästan surrealistiskt att det har gått 30 år sedan jag dukade fram första julskinkan ombord"
-
Picadeli nominerat till Sveriges Snyggaste Kontor
Det nya huvudkontoret i Gamlestadens Fabriker har nominerats till den prestigefyllda tävlingen.
-
Albin Edberg blir kulinarisk ledare på Carotte
"Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet och komma med nya idéer"