Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Så matchar du vin till midsommarmaten

 
Så matchar du vin till midsommarmatenÖl och nubbe har länge varit klassiska inslag på midsommarbordet, men maten går även att matcha till olika viner. Den efterlängtade värmen är här och med det följer sommarens störtsta högtid, nämligen Midsommar. Sill, potatis och nubbe ses som självklara valnär maten plockas fram. Den onlinebaserade vinshopen The Wine Company tipsar om hur du bäst väljer vin till den populära högtiden.

Midsommar är onekligen en av de mest omtyckta och traditionsenliga högtider som finns i Sverige och drycker som öl och nubbe är sedan länge självklara inslag på det klassiska midsommarbordet. Däremot så hamnar vinet något oförtjänt i skymundan. För att råda bot på detta och få oss att tänka om, har nu The Wine Company plockat ut fyra olika viner somgör sig extra bra med midsommarmaten.

– När man väljer vin till den här typen av mat rekommenderar vi lättdruckna och fruktiga vinersom passar till mycket. Eftersom det serveras många olika smaker på midsommar är så kallade”allround viner" att föredra, de är lättare och rundare i stilen, vilket fungerar perfekt till buffén därmånga olika smaker samsas, säger Linda Sorby, Marketing Manager på The Wine Company.

Tre personligheter vid midsommarbuffén
Äter gästen allt på samma tallrik när det vankas buffé eller föredrar de att börja med det kallskurna?
The Wine Company har identifierat tre typer av personligheter runt midsommarbordet och hur du bäst kombinerar ditt vin utefter olika personlighetstyper:

Den klassiska
Passar: Den rutinerade bufféätaren startar måltiden med de kallskurna favoriterna för att däreftergå vidare med de varma och tyngre rätterna. Börja med ett lättare vin i de vita eller rosa kulörerna. När du sakteligen går över till de varma och lite smakrikare rätterna väljer du viner med mer smak, eller gärna ett medelfylligt rött vin. 
Strategi: Gör som konnässören, drick allt men i rätt ordning

Den effektive
Passar: Den som tar mycket av allt på tallriken samtidigt och inte vill missa något.Välj då den färg du gillar bäst, rosé, vitt eller rött. Alla viner i denna rekommendation kommer med stor sannolikhet fungera till merparten av den mat du valt.
Strategi: Välj en färg

Nattugglan
Passar: Den som fokuserar på att dansa runt stången och bada i soluppgången. Vadå, fanns det mat också? Välj då ett rosévin. Det är lätt, fräscht och svårt att tröttna på. Dessutom ser det snyggt ut på bild.
Strategi: Välj ett lättdrucket rosévin


The Wine Company tipsar även om fyra olika vinnyheter som passar till midsommarmaten och de olika personligheterna och de kan du se här.

Av: Annika Rådlund Källa: The Wine Company
Foto: Getty Images