Vinnyheter som passar till midsommarmaten
16 Jun 2017

Soleillades
2016 Coteaux d'Aix en Provence AOP
Vinodlarna i Provence vet hur ett bra rosévin ska vara! Soleillades har en intensivt fruktiga doft av mognajordgubbar. Det produceras i Aix-en Provence, den lilla fina appellationen i Frankrikes högborg för rosé. Ett mycket klart och friskt vin med en tydlig mineralkaraktär. Passarutmärkt som fördrink och aperitif, eller serverat till tapenade, skaldjur och grillad fisk.
Rothschild Aussières Sauvignon Blanc
2016, Pays d’Oc IGP, Domaines Barons de Rothschild (Lafite), Frankrike
Det första Sauvignon blanc-vinet från Rothschild Aussière har en ovacker citrongul färg. Aromer av äpple, lime och persika förenas i denna utsökt friska Sauvignon blanc. Här har skickliga vinmakare skapat ett balanserat, runt vin som kanavnjutas direkt eller lagras i ett ytterligare 1–2 år. Smakar bäst till fisk, skaldjur, löjrom,getost, cesarsallad eller fransk potatissallad.
Jean Gamay
2015 Vin de FranceJean 2015 Gamay Noir
Vinet har djup intensiv granatröd färg med nyanser av lila. Doften bär pålakrits, björnbär och blåbär. Vinet framträder med rik frukt och en fin kryddig ton. Det upplevs mjukt och runt och det bjuder på en delikat mineralitet och mycket fina tanniner. Jean är ett välbalanserat vin, fullt av friskhet med ett medellångt harmoniskt avslut. Passar perfekt till pajer, grönsaker, kallskuret och ost, det funkar till det mesta eller alldeles för sig självt.
Wrapped Appassimento
2015 Rosso Puglia IGT
Ett mörkrött vin som doftar av mogen frukt. Det smakar kryddigt och påminner om fruktbröd, russin och torkad timjan. I gommen visar det sig öppet med "chokladiga"tanniner och fin sötma. Man känner Syditaliens värme i vinet, som är smidigt, runt ochfylligt. Gör sig utmärkt till grillat kött.
The Wine Company har även identifierat tre typer av personligheter runt midsommarbordet och hurdu bäst kombinerar ditt vin utefter olika personlighetstyper, det kan du läsa om här.
Av: Annika Rådlund Källa: The Wine Company
16 Jun 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Årets Sommarjobbare– tillbaka efter pandemin
"Nu ser vi så klart att det är ännu viktigare att visa upp vilka möjligheter branschen ger till unga och ambitiösa medarbetare"
-
Hon är restaurangbranschens vardagshjälte 2022
Nyinstiftat pris för hotell- och restaurangbranschen
-
Stockholmshotell inreder en Elvis-svit
"Vi vill vi skapa en extra häftig upplevelse av här"
-
Drinkrecept: Sveriges Bästa Gin & Tonic 2022
Sju olika recept från finalisterna i tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic
-
Över 40 restauranger på årets Lollapalooza
"I VIP-området flyttar några av Stockholms kändaste krogar in"
-
Totalrenovering av Scandichotellet i hamnen
Bygger skybar och relaxavdelning på våning 17 med utsikt över vattnet, ett nytt gym samt en ny restaurang.
-
Svenska Möten startar kockutbildning med fokus på hållbarhet
"Den här utbildningen blir något konkret vi gör för att få fler anläggningar att inspireras och påverkas vad gäller hållbarhet inom mat och dryck"