Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Vinnyheter som passar till midsommarmaten

 
Vinnyheter som passar till midsommarmatenRothschild Aussières, Jean Gamay, Sauvignon Blanc Soleillades och Wrapped Appassimento. Sommarens största hägtid, midsommar, närmar sig med stormsteg. Sill, potatis och nubbe har länge varit självklara på midsommarbordet. Men The Wine Company vill även slå ett slag för vinet, det finns många som passar till midsommarmaten. Här tipsar de om fyra vinnyheter:

Soleillades 
2016 Coteaux d'Aix en Provence AOP
Vinodlarna i Provence vet hur ett bra rosévin ska vara! Soleillades har en intensivt fruktiga doft av mognajordgubbar. Det produceras i Aix-en Provence, den lilla fina appellationen i Frankrikes högborg för rosé. Ett mycket klart och friskt vin med en tydlig mineralkaraktär. Passarutmärkt som fördrink och aperitif, eller serverat till tapenade, skaldjur och grillad fisk.

Rothschild Aussières Sauvignon Blanc
2016, Pays d’Oc IGP, Domaines Barons de Rothschild (Lafite), Frankrike
Det första Sauvignon blanc-vinet från Rothschild Aussière har en ovacker citrongul färg. Aromer av äpple, lime och persika förenas i denna utsökt friska Sauvignon blanc. Här har skickliga vinmakare skapat ett balanserat, runt vin som kanavnjutas direkt eller lagras i ett ytterligare 1–2 år. Smakar bäst till fisk, skaldjur, löjrom,getost, cesarsallad eller fransk potatissallad.

Jean Gamay

2015 Vin de FranceJean 2015 Gamay Noir 
Vinet har djup intensiv granatröd färg med nyanser av lila. Doften bär pålakrits, björnbär och blåbär. Vinet framträder med rik frukt och en fin kryddig ton. Det upplevs mjukt och runt och det bjuder på en delikat mineralitet och mycket fina tanniner. Jean är ett välbalanserat vin, fullt av friskhet med ett medellångt harmoniskt avslut. Passar perfekt till pajer, grönsaker, kallskuret och ost, det funkar till det mesta eller alldeles för sig självt. 

Wrapped Appassimento
2015 Rosso Puglia IGT
Ett mörkrött vin som doftar av mogen frukt. Det smakar kryddigt och påminner om fruktbröd, russin och torkad timjan. I gommen visar det sig öppet med "chokladiga"tanniner och fin sötma. Man känner Syditaliens värme i vinet, som är smidigt, runt ochfylligt. Gör sig utmärkt till grillat kött.


The Wine Company har även identifierat tre typer av personligheter runt midsommarbordet och hurdu bäst kombinerar ditt vin utefter olika personlighetstyper, det kan du läsa om här.Av: Annika Rådlund Källa: The Wine Company