Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Restaurangskifte på Åhléns city

 
Restaurangskifte på Åhléns cityRestaurangen Basta kommer att öppna i Åhlens City i Stockholm Lagom till sommaren slår den italienska restaurangen Basta upp portarna till Åhlens Citys takvåning och en 200 kvadratmeter stor terrass med bar och utsikt över Sergels torg i Stockholm. 

Pane Fresco, som tidigare varit sammankopplad med Paolo Roberto, har funnits  i lokalerna sedan 2015. De har serverat traditionell napolitansk mat. De skriver på sin hemsida att: Pane Fresco Åhléns har tillfälligt stängt, när covid-19 pandemin är över kommer vi att försöka öppna upp en ny enhet i centrala Stockholm. 

Basta som nu tar över lokalerna, serverar också mat från det italienska köket, har en meny som innehåller allt från antipasti och napolitansk pizza till egentillverkad pasta.

–Något som vi har lärt oss under alla våra inspirationsresor till Italien är att även om maten anses vara det viktigaste i Italien så finns det en faktor som är minst lika väsentlig, nämligen samvaron. Att sätta sig ner vid ett stort bord och äta en måltid tillsammans handlar i förstahand om att spendera tid tillsammans med nära och kära, säger Brazer Bozlak, grundare och VD Basta. 

Inspiration från Amalfikusten
Restaurangen på takvåningen i Åhlens City i Stockholm hämtar inspiration från Amalfikusten och kommer att erbjuda lunch, afterwork och middag. Med 130 sittplatser inomhus, och 140 sittplatser samt en cocktailbar utomhus, vill man locka både familjer och par men även vänner som tar en fördrink och kollegor på after work. 

Till den stora uteserveringen kommer det även att bokas DJs onsdagar, fredagar och lördagar. Visionen är att bjuda med gästerna på en resa som speglar den italienska restaurangupplevelsen, och etableringen i centrala Stockholm blir ett naturligt och efterlängtat steg framåt på den nationella restaurangscenen.

–Vi har under en period fört en dialog med flera fastighetsägare i Stockholm och behövt ha is i magen i väntan på något spektakulärt, och när möjligheten till dessa lokaler på bästa läge i Stockholm City dök upp så kändes det rätt på en gång. Restaurangen i Stockholm blir vårstörsta satsning hittills, och samtidigt som vi är ödmjuka inför den konkurrens som råder i närområdet är vi övertygade om att vi tillsammans med våra fantastiska arkitekter kommer att omvandla lokalerna, och framförallt terrassen, till en restaurangupplevelse utöver det vanliga. 

Restaurangen öppnar på våning 4 i Åhlens City, Klarabergsgatan 50, i mitten av juni sommaren 2022. Övriga restauranger som finns inne på Åhlens city Stockhom är; Hawaii poké, Sushi yama express och Sally Voltaire & Systrar.Av: Annika Rådlund Foto: Basta