Restauranglabbet och Martin & Servera experimenterar
20 Maj 2019

Martin & Servera och Restauranglabbet har inlett ett samarbete i sin gemensamma ambition och strävan efter att utveckla hållbar restaurangdrift. Områden som samarbetet kommer att beröra är cirkulär ekonomi, matsvinn och foodtech.
Restauranglabbet är ett unikt innovationsprojekt som samlar näringsliv och akademi för att undersöka hur hållbart och cirkulärt ett komplett och komplext restaurangsystem kan bli. Projektet manifesteras genom en riktig krog, tillika testbädd, för våra egna och gränsöverskridande samarbeten med närliggande branscher.
Johan Gottberg, är en av initiativtagarna. Han uppskattar att Martin & Servera går in i samarbetet.
- När jag etablerade Food Waste-rörelsen i Sverige för ett par år sedan var det bara ett första steg. Med Restauranglabbet vill vi ta hållbarhetsfrågan hela vägen. Jag är glad att Martin & Servera är med på resan som första samarbetspartner, berättar Johan. Vi delar samma ambition, att uppgradera och säkra framtidens restaurangbransch!
Emilia Liljeström har rollen som chef för digitalisering och innovation på Martin & Servera Restauranghandel.
- Ju snabbare vi vågar testa nya idéer, desto snabbare kommer vi lära oss och utvecklas, berättar Emilia. Restauranglabbet handlar om precis just det, att testa framtidens hållbara lösningar, inte bara på pappret, utan i verklig restaurangdrift.
20 Maj 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Nytt besked om begränsade öppettider för serveringsställen
Gäller från och med 1 mars
-
Nytt initiativ för att inspirera kvinnor att delta i gastronomiska tävlingar
Intresserade kommer att coachas av rutinerade tävlingskockar
-
Succé för Icehotels livestreaming
"Det känns extra härligt att kunna sprida glädje i dessa tider"
-
Regeringen presenterar nya stödåtgärder
"Vi har ett fortsatt ansträngt läge, därför ökar vi takten genom flera nya stödåtgärder"
-
Grand Hôtel kvalitetssäkrar sin städning
"I det arbetet ingår det att vi städar hela hotellet kontinuerligt varje timme och att hotellrummen städas två gånger dagligen"
-
Nytt hotell öppnar på Östermalm
Fastigheten har omvandlats till ett vackert boutiquehotell med känsla av en modern internationell stadsvilla
-
Ten Hotel öppnar i vår - redan finalist till arkitekturpris
"Med vår affärsidé vill vi bevisa att lågt pris kan vara synonymt med hög kvalitet"