Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Restauranglabbet och Martin & Servera experimenterar

 
Restauranglabbet och Martin & Servera experimenterarCirkulär ekonomi, matsvinn och foodtech ät några av områdena som behandlas på Restauranglabbet. Sedan några månader finns Martin & Servera X, vars syfte är att utveckla digitala tjänster. Nu presenteras det första experimentet – ett samarbete med Restauranglabbet för att testa hållbara lösningar för framtidens restaurang.

Martin & Servera och Restauranglabbet har inlett ett samarbete i sin gemensamma ambition och strävan efter att utveckla hållbar restaurangdrift. Områden som samarbetet kommer att beröra är cirkulär ekonomi, matsvinn och foodtech.

Restauranglabbet är ett unikt innovationsprojekt som samlar näringsliv och akademi för att undersöka hur hållbart och cirkulärt ett komplett och komplext restaurangsystem kan bli. Projektet manifesteras genom en riktig krog, tillika testbädd, för våra egna och gränsöverskridande samarbeten med närliggande branscher.

Johan Gottberg, är en av initiativtagarna. Han uppskattar att Martin & Servera går in i samarbetet.

- När jag etablerade Food Waste-rörelsen i Sverige för ett par år sedan var det bara ett första steg. Med Restauranglabbet vill vi ta hållbarhetsfrågan hela vägen. Jag är glad att Martin & Servera är med på resan som första samarbetspartner, berättar Johan.  Vi delar samma ambition, att uppgradera och säkra framtidens restaurangbransch!

Emilia Liljeström har rollen som chef för digitalisering och innovation på Martin & Servera Restauranghandel.

- Ju snabbare vi vågar testa nya idéer, desto snabbare kommer vi lära oss och utvecklas, berättar Emilia. Restauranglabbet handlar om precis just det, att testa framtidens hållbara lösningar, inte bara på pappret, utan i verklig restaurangdrift.Av: Annika Rådlund Källa: Martin & Servera