Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Restaurang Rummel öppnar i den nybyggda paviljongen

 
 • Den nybyggda paviljongen på Norra Stationsgatan i Stockholm inhyser nu restaurang Rummel.

  Den nybyggda paviljongen på Norra Stationsgatan i Stockholm inhyser nu restaurang Rummel.

 • Rummel har lite över 100 sittplatser som är fördelade på två våningsplan.

  Rummel har lite över 100 sittplatser som är fördelade på två våningsplan.

 • På bottenvåningen finns en bar och möjlighet till chambre séparée.

  På bottenvåningen finns en bar och möjlighet till chambre séparée.

 • Utanför restaurangfönstret kommer det snart att öppna en uteservering.

  Utanför restaurangfönstret kommer det snart att öppna en uteservering.

Föregående
Nästa
 
Idag öppnar restaurang Rummel på Norra Stationsgatan 59 i Stockholm. 
–Namnet Rummel ska ge en positiv klang - det står för livsnjutaren och framförallt matlagning med mycket kärlek och passion, säger krögaren Robin Moderato.

Den nybyggda träbyggnaden med stora glaspartier är inget som förbipasserande kan missa. Det är en långsmal byggnad med ett modernt uttryck som ligger i området precis mellan Hagastaden och Vasastaden i Stockholm. Den är 375 kvadratmeter stor och är 9 meter hög, inomhus ger det en takhöjd på 8 meter.

Restaurangen är belägen i paviljongen som är en del i Humlegårdens utveckling av kvarteret Norra Station. Bakom satsningen står de välrenommerade krögarna Robin Moderato och Christopher Ellertsson, som tidigare arbetat med bland annat Vassa Eggen, Boqueria och Carousel. 

– Det kommer inte att vara fine dining utan rätt typ av prisnivå, men en hög nivå på det vi gör, säger Robin Moderato.

– Ambitionen är att skapa en restaurang för både grannarna i kvarteret och en krog som är väl värt en omväg. Vi lägger även stor vikt på dryck, konst och musik, säger Christopher Ellertsson.

De förklarar att de inte kommer att nischa sig till ett speciellt matkoncept, utan maten kommer att variera efter utbud och säsong. Menyn som är framtagen just nu bygger på små rätter och mellanrätter med allt från Munk med hummer och brynt smör till Piggvar med grillad grädde, hjärtmusslor och lök. 

Den långsmala restaurangdelen rymmer 60 personer och bardelen med plats för sittande matgäster har 20 platser. En trappa ned finns det möjlighet för chambre séparée, en bar och 25 sittplatser.

Interiört sätter träkonstruktionen med höga limträpelare och bjälkar tonen. Väggarna är klädda med kork, som både ska ge ett varmt uttryck och bidra till god akustik. Byggnadens fönster ger utsikt åt flera håll, den högre delen är i riktning mot Norra Tornen. 

Vid kvarteret, som kallas för Norra Station, planerar fastighetsbolaget Humlegården ett stråk som ska binda samman de olika områdena - och byggnationen är en del i det projektet. Restaurangsatsningen förväntas dra mer liv och rörelse till området och det planeras även för en stor uteservering i den annars tomma ytan som ligger på kortsidan av byggnaden.

–Vi har jobbat med hela kvarteret, vi har till exempel öppnat upp nedre botten i de två kontorsfastigheter intill som vi äger. Det är mer restauranger här nu än för några år sedan, säger Madeleine Castenvik Holt som är Marknads- och kommunikationschef på Humlegården Fastigheter AB.

– Det här ska bli ett myllrande torg. Vår vision för paviljongen är i linje med vad vi hoppades få hit till platsen säger Anna Kullendorff, Affärsutvecklingschef på Humlegården.

Rummel

Öppningsdatum: 15 mars 2023
Adress: Norra stationsgatan 26, Stockholm
Krögare: Robin Moderato och Christopher Ellertsson
Köksmästare: Zakarias Silverberg
Fastighetsägare: Humlegården
Arkitekt: Henning Larsen Architects
Inredningsarkitekt: Milimeter Arkitekter

Text och foto: Annika Rådlund