Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Restaurang Oxenstierna öppnar i vår på Östermalm

 
Restaurang Oxenstierna öppnar i vår på ÖstermalmSebastian Schildt öppnar till slutet av våren Restaurang Oxenstierna i Stockholm. Elvira Lindqvist blir kreativ ledare. På en lite undangömd plats mitt i Stockholm ligger en av Stockholms bevarade malmgårdar från tidigt 1700-tal, den Oxentiernska Malmgården på Östermalm. På denna plats kommer nu silversmeden, juveleraren och galleristen Sebastian Schildt öppna en restaurang.

Visionen med Restaurang Oxenstierna är att skapa en föränderlig och kreativ mötesplats genomsyrad av kvalitetstänk, ett ställe man går till för den fantastiska maten, men också för att bli berikad av en helhetsupplevelse, där konst, design, hantverk och det kulinariska möts.

Restaurangen blir en ny upplevelse för såväl gommen som ögat på en unik plats där form- och matvärlden möts. Hyllade Elvira Lindqvist blir kreativ ledare och kommer tillsammans med ett team av lysande kreatörer skapa en meny på de bästa råvarorna från lokala producenter.

– Restaurang Oxenstierna är ett projekt jag länge drömt om att utforma. Konst är så mycket mer än tavlor på väggen och går att gestalta på många sätt och för alla sinnen, och min ambition är att restaurangen ska bli en helhetsupplevelse. I min silversmedja, precis intill restaurangen, har jag skapat exklusiva delar av inredningen, men jag har även haft det stora privilegiet att samarbeta med ett antal av Sveriges främsta formgivare och konsthantverkare då restaurangens tallrikar, glas, linne, möbler, belysning, ljusbärare, etc. är tillverkade för hand eller hos svenska producenter, säger Sebastian Schildt.

Vid sin sida har Sebastian Elvira Lindqvist, tidigare kökschef på Fotografiska och utsedd till ”Årets Stellakock 2020”. Elvira, som är skolad i det gamla klassiska skandinaviska köket, kommer tillsammans med teamet ta med gästerna på en resa in i framtiden med det svenska mathantverket som grund och inspiration. Det kommr att vara ett stort fokus på hållbarhet, råvaror i säsong från lokala producenter och det ska skapas en lite annorlunda meny där växten står i fokus och animalier spelar andrafiol.

– Det ska bli väldigt roligt att öppna Restaurang Oxenstierna. Jag brinner helhjärtat för det hållbara mathantverket, och att kunna öppna en restaurang där det genomsyrar allt vi gör är fantastiskt! Att få lyfta fram lokala odlare och producenter som kämpar för en levande jord känns fint, och det ska bli så kul att genom mat och dryck kunna inspirera andra att göra samma sak. Att dessutom på ett modernt och kreativt sätt ta tillvara på allt naturen har att ge och skapa gastronomi utan att slänga hälften i soptunnan känns självklart. Det är ju historiskt sett en hörnsten i vår skandinaviska mattradition, och det är en naturlig del av nutiden och framtiden för mig, säger Elvira Lindqvist.

 


Av: Annika Rådlund