Två historiska kocklandslag siktar på guld igen
Jens Ericsson är General Manage och Marie Skogström är coach för Kocklandslaget som ska tävla i Culinary World Cup 2022 och Culinary Olympics 2024.
Juniorkocklandslaget och Kocklandslaget siktar på guld.
Kocklandslaget: Marcus Bremdal, Jerome Ianmark Calayag, Ida Bauhn, Michael Andersson, Matilda Ewaldh, Viktor Thulin, Ludwig Tjörnemo, Anton Husa, Ludvig Persson, Erik Möller, Marie Skogström, Coach och Jens Ericsson, General Manager.
Juniorkocklandslaget: Emmah Strömberg, Harald Linder. Eric Hristov, Kristin Hamberg, Melvin Glimstål, Matilda Pylkkö, Tia Strandberg, Oliver Meriot, Wictor Winqvist, Dennis Hamrin, Jakob Persson, Commis Anders Karlsson, Coach Sebastian Pettersson, Coach
16 Apr 2021
I Juniorkocklandslaget är fyra av elva tjejer och Kocklandslaget leds av historiens första kvinnliga coach Marie Skogström och här ingår bland annat Mathilda Ewaldh och Ida Bauhn tillsammans med Årets kock Ludwig Tjörnemo, samt tidigare medlemmarna Anton Husa och Kasper Kleihs.
Kockar från Aira, Étoile, Portal, Oaxen, Hantverket, Mutantur och många fler restauranger på hög nivå ingår i lagen som representerar Sverige.
- Det känns bra att kunna presentera den nya tidens kocklandslag. Med dessa landslag visar vi inte bara upp den svenska moderna, världsledande matlagningen på unika råvaror med högt tekniskt kunnande i världen utan också vårt svenska moderna ledarskap, säger Jens Ericsson, General Manager för Svenska Kocklandslagen.
Juniorkocklandslaget ska försvara sin guldmedalj från förra Culinary Olympics och Kocklandslaget försvarar guld i Culinary World Cup samt jagar guld efter förra årets silvermedalj i Culinary Olympics. Många och långa timmar läggs ned i träningsköken för att slipa på varje detalj (se regler i bilaga 2). Inte alla vet att Sverige är världsledande i internationell tävlingsmatlagning och satsningen är stor för att skapa ökad kännedom. Ambitionen är att fler svenskar följer landslagets tävlingar.
KOCKLANDSLAGET
Marcus Bremdal, Wedholms fisk
Jerome Ianmark Calayag, Portal
Ida Bauhn, Den Gyldene Freden
Michael Andersson, Allegrine
Matilda Ewaldh, Frilans (Smögen, Hällnäs, Fjällbacka)
Viktor Thulin, Kitchen & Table Malmö Live.
Ludwig Tjörnemo, Ètolie/frilans/Årets kock
Anton Husa, Café MarmeladKasper Kleihs, Étoile
Ludvig Persson, Portal
Erik Möller, Gotia Towers
Marie Skogström, Coach
Jens Ericsson, General Manager
JUNIORKOCKLANDSLAGET
Emmah Strömberg, Étoile
Harald Linder, Aira
Eric Hristov, Hesselbo
Kristin Hamberg, Lindeberg Bageri & Konditori
Melvin Glimstål, Oaxen
Matilda Pylkkö, 2:a våningen
Tia Strandberg, Hantverket
Oliver Meriot, Feira
Dennis Hamrin, Mutantur
Jakob Persson, Bocuse d'Or Sverige Commis
Anders Karlsson, Coach
Sebastian Pettersson, Coach
16 Apr 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
O’Learys öppnar restaurang i nybyggda Racehall Stockholm
Gokartbana, restaurang och möjligheter för konferens och event
-
Gastronomiska upplevelser viktigast för svenska turister
"Det är i linje med en trend vi sett"
-
Bicky Chakraborty väljs in i Swedish Tennis Hall of Fame
"Det är en stor ära för vår familj"
-
Liseberg bygger upp Oceana igen
Så ser planerna ut för återuppbyggnaden av Oceana:
-
Astrid Lindgrens Vimmerby köper Oxgården
"Nu är det dags för någon annan att ta över"
-
Idag byter arenan namn till Strawberry Arena
"Det är just därför vi ser vårt samarbete med arenan som en perfekt match"
-
Starkt bokningsläge på Sveriges campingplatser
"I början av säsongen var jag lite orolig men nu har det vänt"