Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

McDonald´s anställer 2 500 personer

 
McDonald´s anställer 2 500 personerInför sommaren ska McDonald´s anställa 2 500 personer. Just nu rekryterar McDonald´s och franchisetagare runt om i landet fler medarbetare inför semesterperioden – totalt kommer omkring 2 500 människor att få jobb till sommaren.

Det finns omkring  200  McDonald´s-restauranger i Sverige,  från Luleå i norr till Ystad i söder.

– Ungdomsarbetslösheten ligger tyvärr på historiskt höga nivåer i Sverige just nu och de unga är ofta särskilt utsatta på arbetsmarknaden. Därför är vi extra glada och stolta att just nu kunna erbjuda så många möjligheten till ett arbete och allt vad det innebär i form av sysselsättning, erfarenhet och trygghet, säger McDonald´s VD i Sverige Joachim Knudsen.

McDonald´s har kollektivavtal sedan 1975 och sedan första dagen som nyanställd så startar ett utbildningsprogram med en tydlig karriärtrappa för den som vill utvecklas i företaget. Joahim Knudsen förklarar att arbetsuppgifterna varierar från att erbjuda service i mötet med gäster i restaurangen till att tillaga mat eller att se till att köket och matsalen är städad.

–  Många tänker kanske spontant att unga inte kan ta ansvar, men vi ger unga stort ansvar i våra restauranger. Vi tittar inte på ursprung och letar inte efter erfarenhet i rekryteringsprocessen. Istället väljer vi medarbetare baserat på driv och personlighet. För många är ett jobb på McDonald´s det första steget in i vuxenlivet och klivet in på arbetsmarknaden eller rentav vägen in i det svenska samhället. Målet för oss är att hjälpa våra medarbetare att utvecklas inom företaget och att vara en språngbräda i livet för de som vill göra karriär hos oss eller utanför McDonald’s, säger Joachim Knudsen.

I Sverige tar man emot mellan 50 000 och 60 000 arbetssökningar per år, och av dem anställs nästan 4 000 personer. Under 2020 har McDonald´s öppnat tre nya restauranger: i Mörtlösa, Ronneby och Bernstorp i Malmö, vilket innebar cirka 150 nya jobb under fjolåret. Under 2020 rekryterades färre medarbetare jämfört med andra år, med anledning av coronapandemin.

-          Det har varit ett extraordinärt år med en global pandemi som påverkade oss alla och hela branschen i olika utsträckning. För McDonald’s och våra franchisetagare har den viktigaste uppgiften varit att skapa trygghet för våra medarbetare och gäster. Säkerhet har genomsyrat allt vi har gjort och vi är stolta över att ha kunnat hålla öppet och bedriva vår restaurangverksamhet samtidigt som vi arbetat hårt för att minska riskerna för smittspridning. Vi har ur ett affärsperspektiv hanterat de värsta effekterna av krisen, även om vi precis som övriga aktörer i vår bransch inte står opåverkade, säger Joachim Knudsen.

Källa och foto: Mc Donald´s
www.mcdonalds.se/jobb