Restaurang Hantverket utökar rejält
23 Feb 2024
-Vi har länge velat utöka verksamheten då efterfrågan på att besöka Hantverket bara växer. I samband med nyförvärvet kommer vi att bygga nytt kök, bageri och en ny mötesplats för privata middagar och events i lokalen på Sturegatan 17-19. Det innebär att Hantverket nästan blir ett helt kvarter, säger Torbjörn Blomqvist, ägare av Restaurang Hantverket och Stockholm Meeting Selection.
Nu påbörjas renoveringen och ”Hantverkifieringen” av den nya restaurangen på Sturegatan 19. Under perioden slutet av maj till sista september kommer Restaurang Hantverket flytta upp till hörnet av kvarteret och blir då Hantverket på hörnet, under tiden renoveras köket på Hantverket. Till hösten kommer Hantverket flytta tillbaka till sin riktiga lokal och den nya restauranglokalen på hörnet blir då en fest & eventlokal för privata sällskap och catering.
-Jag ser verkligen fram emot att utveckla vår verksamhet och bygga ett riktigt drömkök, då vi har ett stort tryck och intresse av catering, privata middagar och events. Oavsett om man besöker oss som restauranggäst, bokar en fest eller beställer catering så kommer kärleken till mathantverket att kännas igen i allt vi gör, säger Stefan Ekengren, köksmästare och delägare i Restaurang Hantverket.
Restaurang Hantverket ligger vägg i vägg med mötesplatsen Sturegatan 15 Möten & Event by Hantverket som har fått ny design och inredning som harmoniserar med Hantverkets miljö. Här finns 4 mötesrum samt lobby och lounge för mingel och events.
Restaurang Hantverket öppnade 2016 och har blivit en av Stockholms mest meriterade krogar. Med bland annat utmärkelser från Gulddraken, Årets arbetsplats samt ett flertal andra nomineringar. Tidigare i år tilldelades Stefan Ekengren, Gastronomiska Akademiens guldmedalj för utomordentliga insatser för svensk matkultur.
Om Stockholm Meeting Selection
23 Feb 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning: