Ramundberget arrangerar gratis matlagningskurs för ungdomar
5 Aug 2022

17-19 augusti erbjuder nu Ramundberget ungdomar födda 2011 och äldre möjligheten att få lära sig laga mat ihop med kökschefen Nicklas Landgren. Kursen är gratis och vänder sig till aktiva matglada barn som vill lära sig grunderna inom hållbar matlagning. De kommer lära sig de viktigaste teknikerna i köket och få en bra kännedom om inhemska lokala råvaror och vad man kan göra med dem.
– Målet med kursen är att få upp ögonen för matlagning på ungdomarna så att de själva ska kunna laga mat till sin familj, vilket stärker deras självkänsla och underlättar vardagspusslet för föräldrar, säger Nicklas Landgren, kökschef på Mor Britas.
Fokus ligger på matlagning där dagarna varvas med teori och praktik ihop med möjligheten att testa på aktiviteter såsom fiske och cykling på fjället. Inga förkunskaper krävs och all sportutrustning kommer att lånas ut av Topsport, Ramundbergets sportbutik och uthyrning.
– Vi gör detta av flera skäl. Utöver att vi vill öka kännedom om Ramundberget som matdestination och vår vurm för lokalproducerat, närodlat och hållbarhet, så finns det ett större syfte. Majoriteten av Sveriges barn och ungdomar rör på sig för lite i förhållande till vad som är bra för dem. Vi ser detta som en hälsofrämjande insats där vi skapar ett tillfälle för ungdomar att lära sig mer om hälsosamma och hållbara kostval och att ta till vara på alla möjligheter till fysisk aktivitet som vi har här i närområdet, säger Philip Flacké, VD och ägare Ramundberget.
Fakta Ramundberget
Ramundberget i Funäsfjällen (Härjedalen) är en svensk fjälldestination som startade 1936 av bondeparet Agaton och Brita. Här finns 30 mil längdspår, 42 nedfarter, 10 liftar, två barnområden, flera parker, fin offpiståkning i fjällskogsområden mellan backarna och för toppturer. Utöver detta finns också pool/gym/massage, restauranger, lanthandel, Topsports sportbutiker mm. Idag erbjuder Ramundberget totalt 2600 bäddar fördelat på hotell, lägenheter, stugor, vandrarhem samt campingplats.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Ramundberget
5 Aug 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Clarion Hotel Post firar med en sommarmarknad
"Det här kommer bli ett riktigt härligt party med det allra bästa vi har att bjuda på"
-
Konkurser inom hotell och restaurang ökar
"Vi ser ännu inget ljus i mörkret för svenska företag"
-
Gothia Towers firar 100-årig mötesplats
Nu besöker 2 miljoner människor Svenska Mässan Gothia Towers varje år
-
Recept: Pastasallad puttanesca med örtostcrème
Matig pastasallad med somriga smaker
-
Humlan har förvandlats till en blomstrande taqueria
Kocken Tal Borenshtein står bakom matkonceptet
-
Första uttagningen till Årets kock 2023 är klar
Dessa kockar går vidare i tävlingen:
-
Stockholms Bryggeridag arrangeras 27 maj
Stockholms Bryggeridag är en ny mässa med öl från hantverksbryggerier