Local chef´s corner och 30 food trucks på Way Out West
10 Aug 2022

Den 11-13 augusti är det dags för Way Out West att ta plats i Slottsskogen i Göteborg. Festivalen har under sina tretton år presenterat artister, filmer och flera andra programpunkter– och under de senaste åren har också det helt vegetariska matprogrammet fått ta stor plats i festivalens dna.
En nyhet för i år är att Restaurang Signum, med Thomas Sjögren (Årets kock 2015 och Kockarnas Kamp-vinnare 2018) öppnar upp en sittande restaurang på området Stora Dammen. Här bjuds besökaren på en vegetarisk åtta rätters-meny med lokala och egenodlade råvaror i fokus – en mat- och festivalupplevelse utöver det vanliga.
– Vi ser verkligen fram emot att få öppna dörrarna till Signum på Way Out West! Vi kommer jobba lokalt med våra producenter i Västsverige och kan utlova en grym vegetarisk avsmakningsmeny och en helt unik restaurangupplevelse, säger Thomas Sjögren.
Ytterligare en nyhet är den lokala satsningen Local Chef’s Corner där talangfulla kockar med västkustkoppling presenterar varsin festivalrätt – däribland Koks Oscar Lexö, Felicias Emma Johansson, Hermano Taco Kiosks David Ravenäs m.fl.
Local Chef’s Corner kommer att husera på området Lilla Dammen, där även restaurang Gaffelkonst bjuder in till en grön och skön femrätters-meny. Även Mats Nordström gör comeback på Way Out West som festivalens huvudrestauratör – med ett team på hela 26 kockar. Han kommer i sina områden servera allt från sin berömda kantarellpasta, lyxpizza och foccacia till vegetarisk suovas och steam buns.
Förutom detta kommer Norrlands Ljus cirkulära ölpizza (i år i samarbete med BOV och artisten Mwuana) och Smålandsrullen – men också nyheter som Wolt Chef's Market där Dubbel Dubbel, Mackverket, Fafelle och Göteburgare ta plats på festivalområdet.
Signum - Thomas Sjögren
Gaffelkonst - Ulrika Forssell Mats Nordström
Local Chef's Corner:
Koks - Oscar Lexö
Meatless Hunter - Melker Hedin
Roots - Adrian Persson
Hermanos Taco Kiosk - David Ravenäs
Restaurang Felicias-Gårda - Emma Johansson
Juniorkocklandslaget - Melvin Glimstål
Wolt Chef’s Market:
Fafelle
Göteburgare
Mackverket
Dubbel Dubbel
Wolt at Björngårdsvillan:
Kale & Crave
Stella Pizza
Zócalo
Bastard Burgers
Foodtrucks:
BABAS Burgers
Belgian Waffles Company
Bohobar
Brandt Streetfood
Smålandsrullen
Jeffreys Food Truck
Mandelmannen Churros
MrMango
Rollin Bistros
Tikka Roti Foodtruck
Western Streetfood
Escacito
Norrlands Ljus x BOV
El Taco Truck
Peas of Heaven (Way Out Wurst)
Hooked Foods
Stockeld
Café Björngårdsvillans Gelato
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Luger
10 Aug 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Grand Hôtel Stockholm framröstad som norra Europas bästa hotell
"Vår uttalade vision är just detta och därför blir utmärkelsen ett vackert kvitto på allt det detaljrika och femstjärniga arbetet som utförs dygnet runt här på hotellet"
-
Fyra av tio tycker att det är viktigt med en central arbetsplats
För en majoritet är det idag ganska oviktigt att arbeta mitt i stan, men fyra av tio föredrar fortfarande ett centralt läge. Främsta anledningen är att kunna uträtta ärenden i anslutning till jobbet.
-
Mer trä i city
"Vill man ha en personlig touch på lokalerna och det är extra viktigt att det stämmer överens med ens egna varumärke"
-
Snabblagad Chimichurrikyckling av fredagskocken Mattias Larsson
Kyckling med chimichurri och kryddiga rotsaker
-
STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem invigd
"Det känns som vi kompletterar utbudet i Järvsö och Hälsingland på ett fint sätt"
-
Unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA
"Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination"
-
Samsung lanserar en AI-driven mat- och recepttjänst
"Samsung Food använder avancerade AI-funktioner för att ge en skräddarsydd allt-i-ett-matupplevelse"