Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Local chef´s corner och 30 food trucks på Way Out West

 
Local chef´s corner och 30 food trucks på Way Out WestThomas Sjögren, Årets kock 2015 och Kockarnas Kamp-vinnare 2018, kommer till Way Out West med sin restaurang Signum. Ett lokalt Chef’s Corner med Göteborgstalanger, Restaurang Signum med Thomas Sjögren i spetsen och lite fler än 30 foodtrucks och mataktörer finns med på årets matprogram på Way Out West. 

Den 11-13 augusti är det dags för Way Out West att ta plats i Slottsskogen i Göteborg. Festivalen har under sina tretton år presenterat artister, filmer och flera andra programpunkter– och under de senaste åren har också det helt vegetariska matprogrammet fått ta stor plats i festivalens dna.

En nyhet för i år är att Restaurang Signum, med Thomas Sjögren (Årets kock 2015 och Kockarnas Kamp-vinnare 2018) öppnar upp en sittande restaurang på området Stora Dammen. Här bjuds besökaren på en vegetarisk åtta rätters-meny med lokala och egenodlade råvaror i fokus – en mat- och festivalupplevelse utöver det vanliga.

– Vi ser verkligen fram emot att få öppna dörrarna till Signum på Way Out West! Vi kommer jobba lokalt med våra producenter i Västsverige och kan utlova en grym vegetarisk avsmakningsmeny och en helt unik restaurangupplevelse, säger Thomas Sjögren.

Ytterligare en nyhet är den lokala satsningen Local Chef’s Corner där talangfulla kockar med västkustkoppling presenterar varsin festivalrätt – däribland Koks Oscar Lexö, Felicias Emma Johansson, Hermano Taco Kiosks David Ravenäs m.fl. 

Local Chef’s Corner kommer att husera på området Lilla Dammen, där även restaurang Gaffelkonst bjuder in till en grön och skön femrätters-meny. Även Mats Nordström gör comeback på Way Out West som festivalens huvudrestauratör – med ett team på hela 26 kockar. Han kommer i sina områden servera allt från sin berömda kantarellpasta, lyxpizza och foccacia till vegetarisk suovas och steam buns.

Förutom detta kommer Norrlands Ljus cirkulära ölpizza (i år i samarbete med BOV och artisten Mwuana) och Smålandsrullen – men också nyheter som Wolt Chef's Market där Dubbel Dubbel, Mackverket, Fafelle och Göteburgare ta plats på festivalområdet.


ÅRETS MATPROGRAM:
Signum - Thomas Sjögren
Gaffelkonst - Ulrika Forssell Mats Nordström 

 Local Chef's Corner:
 Koks - Oscar Lexö
 Meatless Hunter - Melker Hedin
 Roots - Adrian Persson
Hermanos Taco Kiosk - David Ravenäs
Restaurang Felicias-Gårda - Emma Johansson
Juniorkocklandslaget - Melvin Glimstål

Wolt Chef’s Market:
Fafelle
Göteburgare
Mackverket
Dubbel Dubbel

Wolt at Björngårdsvillan:
Kale & Crave
Stella Pizza
Zócalo
Bastard Burgers

Foodtrucks:
BABAS Burgers
Belgian Waffles Company
Bohobar
Brandt Streetfood
Smålandsrullen
 Jeffreys Food Truck
Mandelmannen Churros
MrMango
Rollin Bistros
Tikka Roti Foodtruck
Western Streetfood
Escacito

Norrlands Ljus x BOV
El Taco Truck
Peas of Heaven (Way Out Wurst)
Hooked Foods
Stockeld
Café Björngårdsvillans Gelato 

Av: Annika Rådlund Källa och foto: Luger