Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Pontus Frithiofs öppnar två nya restauranger i fjällen

 
  • – Vår ambition är att göra något som ingen annan gör i fjällen, säger Pontus Frithiof som öppnar Pontus! och Mondo by Pontus i december.

    – Vår ambition är att göra något som ingen annan gör i fjällen, säger Pontus Frithiof som öppnar Pontus! och Mondo by Pontus i december.

  • På Pontus! i Sälen är det en internationell lodge-atmosfär med inslag av Nordamerika – lite som Sälen goes Colorado.

    På Pontus! i Sälen är det en internationell lodge-atmosfär med inslag av Nordamerika – lite som Sälen goes Colorado.

  • SkiStar Lodge-fortsätter att utvecklas och en helt ny lodge öppnar 9:e december 2021 i Hundfjället i Sälen. Där kommer även de två nya restaurangerna Mondo och Pontus! att öppna.

    SkiStar Lodge-fortsätter att utvecklas och en helt ny lodge öppnar 9:e december 2021 i Hundfjället i Sälen. Där kommer även de två nya restaurangerna Mondo och Pontus! att öppna.

Föregående
Nästa
 
I december gör krögaren och entreprenören Pontus Frithiof, tillsammans med Thomas Dahlstedt och hans restaurangkoncern Nordrest, entré i fjällvärlden med två nya restauranger.

De två nya restaurangerna kommer att öppna på SkiStars nya toppmoderna resort SkiStar Lodge Hundfjället som ligger i Sälen. 

Restaurangerna kommer att heta Mondo och Pontus! Restaurangernas koncept skiljer sig, vilket gör att det ska finnas något för alla, men gemensamt är Pontus tydliga dna med god vällagad mat, snabb och professionell service.

På Pontus! i Sälen satsar man på en varmt ombonad internationell lodge-atmosfär, med inslag av Nordamerika – lite som Sälen goes Colorado. Menyn kommer ha ett brett utbud av rätter, där grillen och sashimi blir tongivande tillsammans med ett minst lika omfattande vin- och champagneutbud, signerat Pontus Groups chefssommelier Mario E Moroni. I restaurangen har det även byggts en  generöst inbjudande bar för en sofistikerad after ski med servering direkt från champagnevagn.

Mondo, som betyder världen på italienska kommer det att bli ett ”family-style-koncept”, med rätter från olika delar av världens kök – med food sharing för alla tillfällen, för hela familjen eller kompisgänget. I Mondos bar erbjuds gästerna en mer traditionell, fartfylld after ski med puls från dj:s och där dryckesutbudet med öl, shots och kvalitativa viner och drinkar serveras på glas.

– Vår ambition är att göra något som ingen annan gör i fjällen. Vi ska skapa två moderna, spännande restaurangupplevelser för SkiStar Lodge Hundfjällets gäster och destinationens besökare. Mondo och Pontus! i Sälen kommer att gå hand i hand med lodgens internationella karaktär och känsla. Nu närmar vi oss öppningen med stormsteg och bordsbokningen för vintersäsongen är öppen, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare Pontus Group.

Den 9 december öppnar både SkiStars nya lodge i Sälenfjällen, SkiStar Lodge Hundfjället –med toppmodernt boende samt Pontus Frithiofs och Nordrests två restauranger.

Av: Anninka Rådlund