Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Hotel Tylösand utökar med 40 nya rum

 
  • Vinnarförslaget av Fredblad Arkitekter.

    Vinnarförslaget av Fredblad Arkitekter.

  • Hotel Tylösand.

    Hotel Tylösand.

Föregående
Nästa
 
Hotel Tylösands byggplaner som lades på is på grund av pandemin kommer nu att bli av.
 Tillbyggnaden kommer att binda ihop hotellets olika huskroppar från huvudentrén uppför slänten mot parkeringen på ett sätt som blir både vackert och effektivt, säger Hotel Tylösands VD Elisabeth Haglund.

Under 2020 skulle Hotel Tylösand få en helt ny framsida genom en tillbyggnad som skulle resultera i 40 nya hotellrum, en ny konferenslokal och en ny utställningsyta intill den befintliga huvudentrén.

Men så kom coronapandemin och projektet sköts upp. Nu återupptas dock denna storsatsning, som kommer att ge hotellet ännu bättre möjligheter att möta den växande efterfrågan på rum och konferenslokaler.

– Det är med stor glädje vi nu kan gå vidare med denna framtidssatsning. Tillbyggnaden på hotellets framsida är helt i linje med vår ambition att aldrig luta oss tillbaka utan ständigt fortsätta att utvecklas för att alltid kunna erbjuda våra gäster en ännu bättre vistelse här hos oss, säger Hotel Tylösands VD Elisabeth Haglund.

Tre arkitektfirmor deltog i tävlingen om att rita tillbyggnaden och av dem utsågs Fredblad Halmstad till vinnare med ett förslag som länkar den fem våningar höga nybyggnaden med den befintliga entrén på ett sätt som skapar en naturlig koppling mellan byggnaderna.

–Tillbyggnaden kommer att binda ihop hotellets olika huskroppar från huvudentrén uppför slänten mot parkeringen på ett sätt som blir både vackert och effektivt. Och den sker på ett sätt som inte kommer att störa verksamheten under tiden, understryker Elisabeth Haglund.

Byggstarten för den nya tillbyggnaden är beräknad till oktober 2021 med invigning våren 2023. Huvudleverantörer är MTA Bygg & Anläggning, Oscar Hanson VVS, Falkenbergs El och Bravida.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Hotel Tylösand