Stockholm Beer and Whisky Festival är i gång
8 Okt 2021
Stockholm Beer and Whisky arrangers sedvanligt på Nackastrandsmässan i Stockholm. I år har mässan ett lite mindre format, den äger rum i en av hallarna istället för i två. Det är gott om utrymme mellan montrarna eftersom mässarrangörerna förberedde ett så corona-säkert event som möjligt.
– Montrarna är lite mindre i år, för att alla ändå skulle få plats i hallen. Det är 70 utställare i 50 montrar, en del delar monter, berättar mässans grundare och vd Marianne Wallberg.
Bland utställarna finns förutom öl och whiskydestilerier och importörer även gin, champagne, tonics, rom och olika delikatesser.
Det arrangeras även en hel del provningar och master classes under alla tre dagarna. Bland annat; En resa i det mäktiga ölets värld med Anders Rydmark, Gammalt öl – en översikt med Jan-Erik "Janko" Svensson, Cnoc Single Malt Whisky och Teeling Whiskey Company med Martin Tjäder, Brouwerij De Halve Maan med Sara Astead Abadi och Tomatin Limited Editions med Anders Engman.
Nytt för i år är öltävlingen Folkets val, powered by Untappd. Besökare som laddar ner appen Untappd kan vara med och rösta fram mässans bästa öl.
I vanliga fall arrangeras mässan under två helger på rad, men i år kommer del två att äga rum 2-4 december. Då kommer även andra resultat från dryckestävlingar att äga rum.
– Då blir det också mycket fokus på vinteröl, jag tycker vi ska kalla dem vinteröl istället för julöl för säsongen räcker så mycket längre än så, det kan man servera ända fram till mars, april.
8 Okt 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Michael Andersson vinnare av Årets kock 2024
Med 776 poäng i finalen var han en tydlig vinnare
-
Max lanserar ny hemlig burgare utan namn och bild
"Det kan låta kaxigt men vi vill alltid hitta nya sätt att erbjuda våra gäster spännande smakupplevelser på"
-
Leif Mannerström delar sina recept på Recipify
"Jag hoppas att mina recept kan användas för att skapa underbara minnen i köket i många år framöver"
-
Strawberrys restaurangkedja The Social lanserar en ny burgare
"Vår burgare har en stark koppling till naturen"
-
Krögare Jesper Taube har skapat julbord till sjöss i 30 år
"Det känns nästan surrealistiskt att det har gått 30 år sedan jag dukade fram första julskinkan ombord"
-
Picadeli nominerat till Sveriges Snyggaste Kontor
Det nya huvudkontoret i Gamlestadens Fabriker har nominerats till den prestigefyllda tävlingen.
-
Albin Edberg blir kulinarisk ledare på Carotte
"Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet och komma med nya idéer"