Nytt fjällhotell öppnar i Lofsdalen
6 Dec 2022
Lofsdalens enda hotell hade sedan flera år varit stängt innan de nya ägarna tog över. De har nu gett det nytt liv och gjort det till ett modernt familjehotell med inspiration från sina andra verksamheter, restaurangerna Bleck och Storstugan i Stockholm.
I det alltmer populära Lofsdalen har det flertalet år stängda fjällhotellet öppnat upp med nya ägare och tydligare inriktning. Hotellet har fått sig en rejält ansiktslyftning och ett erbjudande som inspireras av ägarnas andra verksamheter i Stockholm. Hotellet ska vara en mix av de bägge, där matupplevelsen och den avslappnade atmosfären från Bleck blandas med den naturnära friluftskänslan som Storstugan i Nackareservatet associeras med.
Framförallt vill ägarna skapa ett hotell där de själva vill bo när de är i fjällen. Ett hotell fullt av liv och rörelse och där det händer saker även efter liftarna har stängt och skiddagen tagit slut. Med andra ord ett modernt familjehotell som har något för alla, och en hotellrestaurang med en ambitiös mat- och dryckesmeny.
Bakom satsningen står Kalle Schröder och Pål Åsberg, som är ägarna till Restaurang Bleck och Storstugan, och Johanna och Niklas Kleebinder, som kommer från fastighetsbranschen och driver fastighetsprojekt i både Stockholm och Lofsdalen.
- Vi ville skapa en plats vi har saknat i den svenska fjällvärlden. Ett ställe där vi och hela familjen tycker det är kul att vara med avslappnad stämning, god mat, bra musik och massor med saker att göra. Därför blev vi superglada när vi fick möjligheten att ta över fjällhotellet här i Lofsdalen. Här har man fjället in på knuten och är mitt i solen i en sydsluttning med bara några pjäxsteg från liften och skidspåret, säger Kalle Schröder, ägare till Lofsdalens Fjällhotell.
Till sin hjälp har man tagit krögarparet Ebba Lannersten och Marco Cuomo, som även sköter den dagliga driften på hotellet.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Lofsdalens Fjällhotell
6 Dec 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning: