Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Stort fokus på mat och dryck på Gröna Lunds Winter Wonderland

 
  • Kanderade äpplen och Waffle dogs (korv i våffelbröd) är ett par av nyheterna som finns i Winter Wonderland.

    Kanderade äpplen och Waffle dogs (korv i våffelbröd) är ett par av nyheterna som finns i Winter Wonderland.

  • Winter Wonderland på Gröna Lund.

    Winter Wonderland på Gröna Lund.

Föregående
Nästa
 

Idag öppnar Gröna Lund grindarna till en av nöjesparkens största satsningar någonsin, ett magiskt och storslaget vinteräventyr – Winter Wonderland. Besökarna kommer kliva in i en värld full av sagoväsen, gnistrande belysning, spännande vinteraktiviteter, läckra matupplevelser och fartfyllda attraktioner för alla åldrar.

Mat & DryckWinter Wonderland bjuder på något för alla sinnen, inte minst härliga matupplevelser. I varje område hittar man något nytt att prova, likt en matfestival på vintern. 

–De nya smakupplevelserna vi har på Winter Wonderland är utöver våra ordinarie menyer på restauranger och matställen, berättar Annika Troselius som är marknadsanvarig på Gröna Lund.
Från 2 december till 8 januari öppnar Gröna Lund för första gången portarna till en magisk vintervärld - Winter Wonderland - ett storslaget vinteräventyr för alla sinnen. Utöver vinteröppna attraktioner och spel kommer hela parken att bada i färgglad och gnistrande belysning. 

–Det är också en plats för alla som vill upptäcka en massa god mat. Vi har bland annat magic pancakes, brända mandlar, glühwein, fondue, frasiga bubbelvåfflor och Pink Hot Chocolate. 

Winter Wonderland är uppdelat i fem tematiserade områden som alla ger olika magiska vinterupplevelser; Sagolunden, Rainbow Land, Klappfabriken, Bubble Street och Grüna Lund.

Bubble Street
Inne på Stora Området utanför Coca-Cola Store har man skapat Bubble Street - en busig och bubblande gata som tas fram i samarbete med Coca-Cola som också är huvudpartner till Winter Wonderland. På Bubble Street finns det nya spelet ”Catch the bottle”, Coke Store och en ljusinstallation som tar besökarna genom en lysande flaskportal.

Grüna Lund
I området vid Biergarten finns nu Grüna Lund - en alpby som garanterat sett sina bättre dagar! Det fanns en tid när den alpinspirerade byn var en pulserande skidort, men nu har liftsäkerhet och pistunderhåll fått ge vika för After Ski och festligheter för både stora och små. Här kan besökarna utmana sina vänner i bland annat de nya spelen skidskytte, pingvinkatapult och ishockey eller njuta av en rykande het fondue eller "alpernas" bästa glühwein.


Nyheter mat och dryck:

Lolly Waffles (våfflor på pinne)
Kanderade äpplen
Brända mandlar
Fonduer av olika slag
Waffle dogs (korv i våffelbröd)
Nyårssupé
Pink hot chocolate
Magic pancakes
Glühwein
Charkstrut (charkuterier, ost, nötter)
Mini-donuts
Bubble Waffles (Gräddad våffla fylld med glass och tillbehör)
Cake pops (Kaka på pinne)
Grillade marshmallows
Bakad potatis med tillbehör
Rykande varma soppor
Churros mm.
Text och foto: Annika Rådlund