Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nya Michelinstjärnor till Sverige

 
  • Matsalen på Hotell Borgholm med Christofer Johansson i spetsen tilldelas en stjärna i Michelin Guide Nordic Countries 2021.

    Matsalen på Hotell Borgholm med Christofer Johansson i spetsen tilldelas en stjärna i Michelin Guide Nordic Countries 2021.

  • En ny stjärna till Tommy Myllymäkis reaturang Aira och Frantzén behåller sina tre stjärnor i  Guide Michelin.

    En ny stjärna till Tommy Myllymäkis reaturang Aira och Frantzén behåller sina tre stjärnor i Guide Michelin.

Föregående
Nästa
 
I går kväll presenterade Guide Michelin årets nordiska utgåva och vilka restauranger som fått årets stjärnor. Fyra restauranger i Sverige har fått en ny stjärna och Frantzén i Stockholm som är den enda trestjärniga får behålla sina.

Vid en TV-sänd presentation i Stavanger meddelades det vilka restauranger som tilldelas en stjärna i ”Michelin Guide Nordic Countries 2021”.

 Matsalen på Hotell Borgholm  är en av fjorton restauranger i Sverige som fått en stjärna. En stjärna i guiden betyder att restaurangen är en ”exceptionellt brarestaurang i sin kategori”.
–Jag är mycket stolt och lycklig. Det har varit en ytterst krävande tid under pandemin för osspå Hotell Borgholm, liksom för hela branschen, och ändå lyckas vårt team uppnå dennafantastiska utmärkelse. Jag är oerhört stolt över vårt arbete. Just nu har vi mycket att seframemot i utvecklingen av Hotell Borgholm, stjärnan i Guide Michelin ger oss energi ochförutsättningar att fortsätta vår resa, säger Christofer Johansson, vd för HotellBorgholm.

Hotell Borgholm har tidigare haft en stjärna i guiden. Då leddes restaurangen av den tidigareköksmästaren Karin Fransson. År 2019 lämnade hon över till nya ägare och då följde stjärnan med henne, men nu kan Hotell Borgholm pryda vägg med den nya utmärkelsen.

Det är sammanlagt fyra krogar som fått en ny stjärna:  Aira i Stockholm, Project i Göteborg, Äng i Tvååker i Halland och Hotell Borgholm på Öland. 


Guide Michelin-stjärnor 2021 i Sverige:

Tre stjärnor:
Frantzén, Stockholm

Två stjärnor:
Vollmers, Malmö
Aloë, Stockholm
Gastrologik, Stockholm
Oaxen Krog, Stockholm

En stjärna:
Hotell Borgholm, Borgholm
28+, Göteborg
Bhoga, Göteborg
Koka, Göteborg
Project, Göteborg
SK Mat & Människor, Göteborg
Agrikultur, Stockholm
Aira, Stockholm
Ekstedt, Stockholm
Etoile, Stockholm
Operakällaren, Stockholm
Sushi Sho, Stockholm
Äng, Ästad Vingård, Tvååker
PM & Vänner, Växjö

Källa: Guide MichelinText: Annika Rådlund Foto 1: Louise Andersson 
Foto 2: Annika Rådlund och Frantzén Group