Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Ny växtbaserad meny lanseras hos Burger King

 
Ny växtbaserad meny lanseras hos Burger KingDen 27 februari lanserade Burger King Sverige en ny Plant-based produktkategori med bredare utbud av köttfria burgare. Gästerna  har sedan dess kunna välja mellan växtbaserade varianter på Cheeseburgare, Whopper och Royale. 

Svenska gäster har länge kunnat njuta av en växtbaserad Whopper hos Burger King, men nu går restaurangkedjan in i striden och lanserar ännu fler produkter i deras Plant-based kategori, leverantören av dem är The Vegetarian Butcher.

- En av de främsta orsakerna till att burgarfantaster väljer bort växtbaserade alternativ är på grund av smaken. De tror inte att de växtbaserade alternativen smakar lika gott som våra köttbaserade burgare. Men i kombination med smaken av flamegrillat smakar de så gott att konsumenterna inte kommer att reflektera över att de är växtbaserade, säger Mads Billkvam, svensk landschef på Burger King.

Det kommer exempelvis finnas köttfria varianter på klassikerna på menyn, som exempelvis Plant-based Cheeseburger och Plant-based Royale. Samtidigt utvecklas menyn också med nya varianter av växtbaserade burgare* som exempelvis en Plant-based BBQ Whopper och den aktuella kampanjburgaren Chili Mayo Lover nu med växtbaserad burgare.

– Utökningen av sortimentet på Burger King är framtaget för gäster som aktivt letar efter fler vegetariska produkter. Vi är glada och stolta över att vi tillsammans med Burger King ha skapat växtbaserade produkter som bevisar att du kan få allt utan kompromisser, säger Hugo Verkuil, VD för The Vegetarian Butcher.

Alla de nya produkterna på den rikstäckande menyn kommer inte att vara helt växtbaserade, då några produkter exempelvis innehåller ost. Det är viktigt att notera för de som följer en strikt vegansk diet.

Helt växtbaserat i en månad
Som ett led i att få svenskarna att upptäcka de nya växtbaserade burgarna kommer Burger King vid Medborgarplatsen att ha endast växtbaserade produkter i restaurangen. Både burgare, nuggets och Chili cheesy bites är växtbaserade. Gästerna kan där under en månad prova ett nytt utbud av produkter under en begränsad period. Kanske kommer några av dessa produkter finnas på alla Burger King-restauranger i framtiden. Kaffe eller Cappucino serveras till exempel med havremjölk.
Vissa produkter innehåller mjölk och/eller ägg från exempelvis såser eller ost. Dessa produkter kommer att vara tydligt märkta.
Källa: Burger King Foto: Annika Rådlund