Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nu går det att boka in hunden direkt i tax(i)appen

 
Nu går det att boka in hunden direkt i tax(i)appenNu går det att boka in både resenären och husdjuret direkt i taxi-appen. Transportbolaget Bolt  lanserar en ny kategori i sin app som gör det enklare för resenärer att boka en taxibil som tillåter husdjur. Det är en service som de tror många kommer att uppskatta, och den lanseras nu precis innan sommaren startar.

Allt fler svenskar har skaffat hund under pandemin. Enligt Jordbruksverket registrerades drygt 57 000 nya hundar i Sverige 2020. Men Bolt menar att det inte alltid är enkelt att ordna transport för dessa, därför har man nu skapat kategorin “Husdjur” i sin taxiapp – för att göra resan med ett husdjur både bekvämare och smidigare.  Den nya nya kategorin kommer att finnas tillgänglig i Stockholm och Göteborg till att börja med, med start den 26 april.

– Vi vill att så många människor som möjligt ska kunna ta sig runt i våra städer med hjälp av Bolt. Du behöver inte längre ringa föraren för att se till att din favorit är tillåten i bilen. Både du och din fyrbenta vän kan enkelt åka med, säger Albin Grkovic, Sverigechef för Bolt.


Det finns ingen direkt begränsning av storleken på ett husdjur, men husdjuret måste kunna få plats i resenärens knä, på fordonets golv eller i en transportbur. Bolt-appen är tillgänglig för både iOS och Android. Alla resor är klimatkompenserade, en del i Bolts större miljösatsning som går under namnet “Green Plan”.

 
 

Om Bolt
Bolt är den en mobilitetsplattformen som fokuserar på att göra stadsresor billigare och bekvämare. Bolt har mer än 50 miljoner användare i över 40 länder i Europa och Afrika. Tjänsterna sträcker sig från ride-hailing till mikromobilitet med elsparkcyklar och elektriska cyklar till mat- och paketleverans. Alla Bolt-resor i Europa är 100 procent koldioxidneutrala som en del av Bolts Green Plan, ett långsiktigt åtagande att minska företagets ekologiska fotavtryck
www.bolt.eu


Av: Annika Rådlund Källa och foto: Bolt och Getty Images