Förbuden för serveringsställen förlängs
28 Apr 2021
– Läget i hälso- och sjukvården är pressat och gör att restriktionerna måste ligga kvar. Att hålla avstånd till varandra motverkar spridningen av covid-19, och åtgärderna gör det möjligt för människor att hålla avstånd, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.
Den som driver ett serveringsställe ska enligt beslutet fortsatt hålla stängt för förtäring på stället mellan klockan 20.30 och klockan 05.00. Däremot är det möjligt för serveringsställen att hålla öppet för försäljning av mat och dryck för avhämtning.
Fortsatt en vid varje bord i gallerior
För serveringsställen som utgör en del av en handelsplats gäller att antalet besökare i ett och samma sällskap endast får uppgå till en person. Detta gäller dock inte barn eller andra personer i behov av stöd. Syftet med åtgärden är att säkerställa att besökare till handelsplatser kommer en och en och handlar ensamma för att minska risken för trängsel.
Maxantalet på femhundra personer för butiker, museer, bad- och sportanläggningar med mera, oavsett lokalernas totala yta, ligger också kvar.
Bestämmelserna gäller till och med den 16 maj.
För serveringsställen som utgör en del av en handelsplats gäller att antalet besökare i ett och samma sällskap endast får uppgå till en person. Detta gäller dock inte barn eller andra personer i behov av stöd. Syftet med åtgärden är att säkerställa att besökare till handelsplatser kommer en och en och handlar ensamma för att minska risken för trängsel.
Maxantalet på femhundra personer för butiker, museer, bad- och sportanläggningar med mera, oavsett lokalernas totala yta, ligger också kvar.
Bestämmelserna gäller till och med den 16 maj.
Av: Annika Rådlund Källa: Folkhälsomyndigheten
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
28 Apr 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Stockholm Beer & Whisky Festival är igång
"Rekordnärvaro från USA på årets mässa"
-
Stureplansgruppen har öppnat ny italiensk restaurang vid T-centralen
“Vi är inte här för att krångla till det, du får mycket krog för pengarna”
-
Drinkrecept: Kärleksdrink med Kärleksgin
Årets pridedrink med gin framtagen av Tevsjö destilleri
-
Björn Frantzén och Orrefors lanserar en ny glasserie
"Den nya produktserien understryker vikten av samarbete mellan specialiserade hantverk som både kompletterar varandra och delar vision"
-
Wolt utökar till fler Stockholmsområden
Från och med onsdag kommer det finnas fler restauranger och butiker på plattformen.
-
A Chau Lien utsett till årets leverantör
Vi är jättestolta över att få den här utmärkelsen!
-
Tommy Myllymäki och Pi Le öppnar salladsbar på NK
"Det blir mycket grönt på restaurangen, både vad gäller meny och inredning"