Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Förbuden för serveringsställen förlängs

 
Förbuden för serveringsställen förlängsRestriktionerna för serveringsställen förlängs. Smittspridningen är fortsatt mycket hög. Därför meddelar Folkhälsomyndigheten att de förlänger restriktionerna för serveringsställen och handeln till och med den 16 maj.

– Läget i hälso- och sjukvården är pressat och gör att restriktionerna måste ligga kvar. Att hålla avstånd till varandra motverkar spridningen av covid-19, och åtgärderna gör det möjligt för människor att hålla avstånd, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.

Den som driver ett serveringsställe ska enligt beslutet fortsatt hålla stängt för förtäring på stället mellan klockan 20.30 och klockan 05.00. Däremot är det möjligt för serveringsställen att hålla öppet för försäljning av mat och dryck för avhämtning.

Fortsatt en vid varje bord i gallerior
För serveringsställen som utgör en del av en handelsplats gäller att antalet besökare i ett och samma sällskap endast får uppgå till en person. Detta gäller dock inte barn eller andra personer i behov av stöd. Syftet med åtgärden är att säkerställa att besökare till handelsplatser kommer en och en och handlar ensamma för att minska risken för trängsel.


Maxantalet på femhundra personer för butiker, museer, bad- och sportanläggningar med mera, oavsett lokalernas totala yta, ligger också kvar.

Bestämmelserna gäller till och med den 16 maj.

Av: Annika Rådlund Källa: Folkhälsomyndigheten
Foto: Getty Images