Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Grand Hôtel i Stockholm inviger ny huvudentré

 
  • Grand Hôtels nya entré.

    Grand Hôtels nya entré.

  • Den gamla entrén med karuselldörr är nu borttagen.

    Den gamla entrén med karuselldörr är nu borttagen.

Föregående
Nästa
 
På fredag, på Valborgsmässoafton, öppnar Grand Hôtel i Stockholm sin huvudentré efter en omfattande ombyggnation. Den nya entrén är en del av det större fasadprojektet som inleddes år 2018.

 Den nya entrén ska kapa harmoni mellan hotellets  interiör och historia,  som även skildras i den nya fasaden. Tongivande värden i arbetet med entrén är ökad tillgänglighet och hållbarhet.

Den tidigare karuselldörren har monterats ner och ersatts av ett helt nytt entréparti som innehåller en skjutdörrslösning med värmeslussar och större glaspartier. Det ger en smidigare passage, samtidigt som det är en mer klimatsmart lösning.

En annan påfallande förändring är att trappan upp mot lobbyn har flyttats fram och fått en integrerad hisslösning för ökad tillgänglighet. Det innebär även att det blir ett större utrymme i markplan, innan trappan upp mot receptionen tar vid, vilket ska skapa en inbjudande rumsrymd i entrén som från och med nu kommer upplevas än mer integrerad i hotellet.

- Vi har succesivt uppdaterat, renoverat och byggt om stora delar av hotellet. Allt för att på bästa sätt möta framtidens krav och förväntningar på oss som hotelldestination. För några år sedan la vi ner stor energi på att bygga om vår fasad och det här är del två i det projektet. Nu har vi fått en entré som harmoniserar med så väl vår interiör som exteriör och som dessutom är ett mer hållbart alternativ vilket så klart känns jättebra. Det ska vara en välkomnande upplevelse att kliva in på Grand Hôtel och den känslan förstärks verkligen med den nya entrén, säger Pia Djupmark, vd Grand Hôtel.

Den nya entrén öppnar på fredagen den 30 april kl.12.00. På plats för att klippa bandet är Peter ”Poker” Wallenberg, styrelseordförande.

Av: Annika Rådlund Källa och illustration: Grand Hôtel
Foto: Magnus Mårding