Grand Hôtel i Stockholm inviger ny huvudentré
28 Apr 2021
Den nya entrén ska kapa harmoni mellan hotellets interiör och historia, som även skildras i den nya fasaden. Tongivande värden i arbetet med entrén är ökad tillgänglighet och hållbarhet.
Den tidigare karuselldörren har monterats ner och ersatts av ett helt nytt entréparti som innehåller en skjutdörrslösning med värmeslussar och större glaspartier. Det ger en smidigare passage, samtidigt som det är en mer klimatsmart lösning.
En annan påfallande förändring är att trappan upp mot lobbyn har flyttats fram och fått en integrerad hisslösning för ökad tillgänglighet. Det innebär även att det blir ett större utrymme i markplan, innan trappan upp mot receptionen tar vid, vilket ska skapa en inbjudande rumsrymd i entrén som från och med nu kommer upplevas än mer integrerad i hotellet.
- Vi har succesivt uppdaterat, renoverat och byggt om stora delar av hotellet. Allt för att på bästa sätt möta framtidens krav och förväntningar på oss som hotelldestination. För några år sedan la vi ner stor energi på att bygga om vår fasad och det här är del två i det projektet. Nu har vi fått en entré som harmoniserar med så väl vår interiör som exteriör och som dessutom är ett mer hållbart alternativ vilket så klart känns jättebra. Det ska vara en välkomnande upplevelse att kliva in på Grand Hôtel och den känslan förstärks verkligen med den nya entrén, säger Pia Djupmark, vd Grand Hôtel.
Den nya entrén öppnar på fredagen den 30 april kl.12.00. På plats för att klippa bandet är Peter ”Poker” Wallenberg, styrelseordförande.
Av: Annika Rådlund Källa och illustration: Grand Hôtel
Foto: Magnus Mårding
28 Apr 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen: