Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

MAX Burgers Richard Bergfors är Årets Företagare 2020

 
MAX Burgers Richard Bergfors är Årets Företagare 2020Richard Bergfors, VD Max Burgers är Årets Företagare i Sverige 2020. MAX Burgers bildades 1968 och är Sveriges första hamburgerkedja. Nu har företagets VD tilldelats priset Årets företagare i Sverige 2020.

Norrbottensföretagaren Richard Bergfors är vinnaren av det prestigefyllda priset Årets Företagare i Sverige 2020 som delas ut av organisationen Företagarna. Andrapriset gick till Peter Hellgren, Consid, och tredjepriset till Ästad Vingård.

Årets Företagare är en utmärkelse för att uppmärksamma, hylla och lyfta företagare.

- MAX Burgers är en klart lysande polstjärna på företagarhimlen. Ett familjeföretag från Norrbotten som utmanar de globala jättarna i snabbmatsbranschen - och vinner. De har kopplat ihop det lokala, det nära, det hållbara med vårt behov av mat i handen snabbt. Men framför allt gör de Sveriges godaste hamburgare. I sanning en värdig vinnare av vår finaste utmärkelse: Årets Företagare i Sverige, sa Företagarnas VD Günther Mårder i en kommentar till vinnaren.

Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.

- Att få den här utmärkelsen är otroligt stort och jag är stolt å hela min familjs vägnar. Jag delar priset med min pappa som arbetande styrelseordförande och grundare av MAX, min mamma som medgrundare och mina syskon som också jobbar inom företaget och så klart alla 6000 MAX-are i Sverige och övriga länder. Det är extra hedrande att få ett pris från Företagarna, en medlemsorganisation som jobbar för att utveckla näringslivet. Vi företagare kan göra stor skillnad i många avseenden, inte minst inom hållbarhet. Jag hoppas att vi på MAX kan fortsätta inspirera fler företag att göra mer inom klimatfrågan, säger Richard Bergfors.


Juryns motivering:

”En maxad framgångssaga! Två tonåringar satte tänderna i ett internationellt koncept och skapade ett svenskt recept. De vågade tänka nytt och vara först och satte hemstaden på kartan. Sedan starten för femtio år sedan har de gjort en resa både i geografin och filosofin. Jämte den affärsmässiga expansionen har produktutvecklingen drivits på av nya idéer, råvaror och smaker. Alltid först på bollen, som med Tex-Mex, Drive-in och Low Carb.
Med tiden har de även gått i bräschen för sitt miljöarbete och tagit ett stort socialt ansvar. Sedan starten i Gällivare 1968 har Årets Företagare utvecklats till mer än 150 restauranger i fyra länder, 6 000 anställda och en omsättning på närmare 4 miljarder.”


Av: Annika Rådlund Källa och foto: Företagarna