Nu tävlar Sebastian Gibrand för Sverige!
15 Okt 2020
Bilden är tagen 09:20 i morse, och det syns tydligt vad taggad Sebastian Gibrand och commis Jakob Persson är. Klockan 14:55 i eftermiddag ska allt vara serverat och klart. Huvudråvarorna som de tilldelats är vaktel och estisk havskatt. På 5 timmar och 35 minuter ska de tävlanden tillaga två rätter som ska presenteras för juryn på fat respektive tallrik till 14 personer vardera.
I morgon fredag klockan 17 vet vi om Sverige står på prispallen.
Tävlingen äger rum i Tallinn under två dagar, 15-16 oktober. Den europeiska uttagningen, som var planerad till maj, flyttades fram på grund av den rådande situationen kring pandemin med resor och större folksamlingar. Under sommaren har det varit hårdträning för Sebastian Gibrand och Team Sweden.
Sedan silvermedaljen i världsfinalen 2019 har Sebastian Gibrand hunnit vinna Kockarnas Kamp och genomfört det hedersfulla uppdraget som ansvarig kock för Nobelbanketten i Stockholms Stadshus. Men det stora målet sedan flera år tillbaka är att få representera Sverige i Bocuse d’Or. Nu har han tagit sig an uppgiften för andra gången med endast guld i sikte. Ett guld som vunnits en gång tidigare av en svensk, det var 1997 med Mathias Dahlgren.
Den stora världsfinalen i Bocuse d’Or som alltid äger rum i Lyon planeras att gå av stapeln i januari 2021.
Av: Annika Rådlund Källa: GastronomiSverige
15 Okt 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Hotell och kontor får unik certifiering
NCC:s fastighetsprojekt Hangar 5 får unik BREEAM Outstanding certifiering
-
Tävlade om att skapa bästa Rudbeckiusbakelsen
"Om jag beskriver bakelsen med tre ord skulle det vara söt, mjuk och sommar"
-
World of Volvo startar med bokningar redan nu
"Det här kommer att bli ett väldigt häftigt ställe att arrangera en konferens eller annan typ av mötesupplevelse på"
-
"Nästan fullbokat på sportloven"
Stort intresse hos SkiStar till sportloven: nästintill fullbokat
-
Öppnar ny restaurang på stadsteatern
"Vi känner oss oerhört inspirerade att utveckla den här verksamheten"
-
Nytt specialkaffe från Löfbergs för café och restauranger
"En riktig fullträff som lyfter extra mycket som espresso"
-
Recept: Asian Bao Buns med svamp och Asian Bao Buns med kyckling
Två snabba recept med Santa Maria Asian Buns