Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nu tävlar Sebastian Gibrand för Sverige!

 
  • Sebastian Gibrand med commis Jakob Persson. Foto: Viktor Fremling

    Sebastian Gibrand med commis Jakob Persson. Foto: Viktor Fremling

  • Jakob Persson, Sebastian Gibrand och Jonas Dahlbom  i Team Sweden. De är tillsammans med Tommy Myllymäki på plats i Tallinn. Foto: Gastronomi Sverige

    Jakob Persson, Sebastian Gibrand och Jonas Dahlbom i Team Sweden. De är tillsammans med Tommy Myllymäki på plats i Tallinn. Foto: Gastronomi Sverige

Föregående
Nästa
 
För bara några minuter sedan startade det svenska teamet i Bocuse d’Or Europe i Tallinn.  Där ska nu Sebastian Gibrand under fem timmar och 35 minuter tillaga de godaste rätterna där han också bedöms på teknik, textur och uppläggning.

Bilden är tagen 09:20 i morse, och det syns tydligt vad taggad Sebastian Gibrand och commis Jakob Persson är. Klockan 14:55 i eftermiddag ska allt vara serverat och klart. Huvudråvarorna som de tilldelats är vaktel och estisk havskatt. På 5 timmar och 35 minuter ska de tävlanden tillaga två rätter som ska presenteras för juryn på fat respektive tallrik till 14 personer vardera.
I morgon fredag klockan 17 vet vi om Sverige står på prispallen.

Tävlingen äger rum i  Tallinn under två dagar, 15-16 oktober. Den europeiska uttagningen, som var planerad till maj, flyttades fram på grund av den rådande situationen kring pandemin med resor och större folksamlingar. Under sommaren har det varit hårdträning för Sebastian Gibrand och Team Sweden.

Sedan silvermedaljen i världsfinalen 2019 har Sebastian Gibrand hunnit vinna Kockarnas Kamp och genomfört det hedersfulla uppdraget som ansvarig kock för Nobelbanketten i Stockholms Stadshus. Men det stora målet sedan flera år tillbaka är att få representera Sverige i Bocuse d’Or. Nu har han tagit sig an uppgiften för andra gången med endast guld i sikte. Ett guld som vunnits en gång tidigare av en svensk, det var 1997 med Mathias Dahlgren.

 Den stora världsfinalen i Bocuse d’Or som alltid äger rum i Lyon planeras att gå av stapeln i januari 2021. 
Av: Annika Rådlund Källa: GastronomiSverige