Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Matfilmfestival lanseras i Södertälje

 
  • Matfilmfestivalen kommer att gå av stapeln i Södertälje stadshus den 17-18 mars.

    Matfilmfestivalen kommer att gå av stapeln i Södertälje stadshus den 17-18 mars.

  • På festivalen kan besökarna prova olika maträtter både under och mellan filmvisningarna.

    På festivalen kan besökarna prova olika maträtter både under och mellan filmvisningarna.

Föregående
Nästa
 
Två dagar med massor av prisbelönta filmer om mat från hela världen. Utställningar och föreläsning om mat samt provsmakningar. Allt under ett tak. Den 17–18 mars går Södertäljes första mat- och filmfestival av stapeln.

Under två dagar kan mat- och filmälskare använda sinnena på flera sätt med fokus på mat. Hela 22 internationella kortfilmer och tre långfilmer med fokus på mat visas i stadshuset där det samtidigt finns möjlighet att smaka på ekologiska och hållbara matprodukter. Det är konceptet för den nya matfilmfestivalen som arrangeras av kultur- och fritidskontoret och EU-projektet MatLust. Under festivalen utses också årets mottagare av The Twisted Bun Award 2017.

– Restaurang och bio hör ihop, säger projektledare Michael Alonzo. Vi har tillgång till en modern biograf med en restaurang som arbetar medvetet med hållbarhet och kvalitet. Det här är något för människor som gillar mat och film, på riktigt.

– I Södertälje arbetar vi strategiskt för hållbar mat och ekologiska råvaror, och det är något vi vill visa upp på festivalen, säger Sara Jervfors, kostchef i Södertälje och projektchef för MatLust. Vår förhoppning är att livsmedelsföretagen exponeras, nätverkar och utvecklas genom festivalen, samtidigt som vi profilerar Södertälje som en innovativ och nytänkande kunskapskommun inom mat och hållbarhet.

Filmerna som visas kommer från hela världen och har bara fokus på mat. Bland titlarna märks Chef, Brakfesten och The Lunchbox.

– Maten har en djupare innebörd än vad man kanske tänker sig, säger Michael Alonzo. Vad som är förvånande är hur mycket filmerna handlar om identitet. Mat är mycket mer än bara näringsämnen. Filmerna genomsyras i själva verket av kulturarv, det tycker jag är intressant.

Matfilmfestivalen pågår i Södertälje stadshus den 17-18 mars. Filmpasset kostar 150 kronor och ger tillgång till samtliga filmer och en tallrik med smörrebröd. Producenter från hela Stockholmsområdet bjuder på provsmakningar av lokalt producerade råvaror.

I samband med matfilmfestivalen arrangeras projekt MatLust - en livsmedelsmässa där 18 matföretagare visar upp sina produkter med fokus på lokalproducerad och hållbar mat.  Besökare får möjlighet att provsmaka allt från teer och glass till kryddor, grönsaker, muster och mejeriprodukter.
 Några av de företag som ställer ut är: Saltå Kvarn, Yuko Ono Sthlm, Järna Mejeri, Järnaglass, Järna Musteri, Kryddtorget.se, Desserter utan gränser och Örätt.

Hela programmet och mer information om The Twisted Bun Award finns här https://www.matfilmfestival.se/Av: Annika Rådlund Källa: Södertälje Kommun
Foto: Christian Fermwww.sodertalje.se