Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Mackverket - foodtruck som öppnar tillfällig restaurang

 
  • Isabelle Cederblad i Mackverkets pop up -restaurang.

    Isabelle Cederblad i Mackverkets pop up -restaurang.

  • Menyn består av fyra olika mackor plus en Teatermacka, speciellt framtagen för restaurangen. Gästerna kan sitta var de vill i Ringens restaurangområde.

    Menyn består av fyra olika mackor plus en Teatermacka, speciellt framtagen för restaurangen. Gästerna kan sitta var de vill i Ringens restaurangområde.

Föregående
Nästa
 
 Mackverket, som har gjort sig ett namn genom den foodtruck som familjen Cederblad driver i Stockholm. Nu testar de konceptet för första gången via en pop up restaurang i Teatern i Ringens centrum i Stockholm.

 Den 1 april öppnade Mackverket sin första egna restaurang i Teatern i Ringen Centrum. Nu serverar grundaren, 23-åriga Isabelle Cederblad, välkomponerade kreatoiner som är långt mer än bara bröd och pålägg.

– Vi är en familj som driver Mackverket, men det hade aldrig varit vad det är idag utan vår fantastiska personalstyrka. Mackverket ska vara för alla och de som besöker oss ska alltid känna sig välkomna, säger grundaren Isabelle Cederblad.

Teatern i Ringen Centrum har blivit en självklar plats för mat, dryck och umgänge för södermalmsbor och besökare. Den populära matscenen samlar idag 13 kockar och en konditor och har blivit en plats där både väletablerade stjärnor och spännande nykomlingar kan möta en ny publik. En av restaurangerna i används som pop up, och nu är det food trucken Mackverkets tur att testa sitt koncept i en restaurang utan däck.

- Jag älskar mackor och äter alltid mackor, och jag hoppas att de som svänger förbi oss på Teatern låter mackan ta upp en större plats även på deras matsedel. Det vore kul om mackan får en större scen i Sverige!

Företaget grundades sommaren 2020 och har hittills funnits som food truck och catering.  Menyn är inspirerad av klassiska mackor som Reuben och BLT och alla serveras stekta på färskt surdegsbröd med kött från svenska gårdar eller svamp och grönsaker.

Hon menar att på det här sättet kan brödet förvandlas till en hel måltid. Hon har tidigare arbetat som kock på bland andra Babette och Café Nizza och har tillsammans med sin sambo Jesper Beyer grundat NyBohovs restaurang. Mackverket drivs idag av Isabelle tillsammans med sin lillasyster Ida Hannula, sin mamma Lisa Cederblad och sin mammas man Henrik Pettersson. Ambitionen är att skapa en familjär känsla enligt devisen ”varje kund är en stammis”.
Av: Annika Rådlund