Kocklandslaget serverar Östersjöns grönaste julbord
Fredrik Andersson, team manager Svenska Kocklandslaget. Foto: Tuukka Ervasti /Line
Vegansk rotfruktsgratäng med pankoströbröd är nytt på julbuffén för i år. Sedan tidigare finns finsk morot- och kålrotslåda.
Vegansk brysselkål med mandel och persilja.
Rökt siklöja med silverlök, pepparot och smetana.
Räkor med tillbehör.
Vegansk chokladmousse med kanel och apelsin är en av nyheterna på årets dessertbord.
Veganbit lussebulle, veganbit pepparkaka och vegansk hallon och pistagekaka är också nyheter.
Efter julbuffén kan matgästerna besöka godishörnan.
Satsningen ihop med Kocklandslaget som började 2017 kommer att fortsätta.
23 Nov 2019
Sedan två år tillbaka bedriver Viking Line ett samarbete med Svenska Kocklandslaget. Tillsammans har man vidareutvecklat buffén, serverat exklusiva avsmakningsmenyer och uppdaterat erbjudandet för konferensgästerna.
– Grönt är skönt och vi har lagt mycket tid och möda på att utveckla veganska alternativ som smakar och doftar som julen ska. Vi hoppas att alla ska våga testa åtminstone en grön rätt, chansen är stor att man hittar helt nya favoriter! Men även den som vill njuta av de mer klassiska julrätterna kan göra det med gott samvete. Det är viktigt att minska på matsvinnet redan i köket och där är respekten för råvaran helt avgörande. Exempelvis serverar vi inte bara en delikatess som sikrom, utan vi tillagar också saltad och rökt sik av den fisk som själva rommen kommer ifrån, säger Fredrik Andersson, team manager Svenska Kocklandslaget.
Julbordssäsongen är en av årets populäraste kryssningsperioder hos Viking Line med ett högt bokningstryck redan från tidig höst.
– Utöver att erbjuda Östersjöns bästa mat med hållbarhet i fokus, har vi storsatsat på julunderhållning för att skapa en fantastisk stämning ombord. På nöjeskryssaren Viking Cinderella uppträder Brolle, Mimi Werner och ett helt pärlband av stjärnartister hela vägen fram till jul, berätter Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör för Viking Line Skandinavien.
Svenska Kocklandslagets julbord serveras i Viking Lines bufférestauranger under perioden 15 november–26 december på alla fartyg utom Viking Cinderella, som har sin julbordsperiod 20 november–26 december. På Cinderella serveras också ett exklusivt julbord med skaldjur i á la carte-restaurangen Seaview mellan den 20 november och den 15 december.
Svenska Kocklandslaget består av tio kockar och konditorer som under ledning av team manager Fredrik Andersson vann VM så sent som i november 2018. Just nu laddar landslaget inför Culinary Olympics som går av stapeln i Stuttgart 14–19 februari 2020.
Av: Annika Rådlund
23 Nov 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"