Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Kocken Edin Dzemat lanserar en smart skärbräda i samarbete med Sagaform

 
  • Edin Dzemats skärbräda för Sagaform Foto: Sagaform

    Edin Dzemats skärbräda för Sagaform Foto: Sagaform

  • Edin Dzemats skärbräda har ränder som gör det lättare att skära exakt lika stora skivor.

    Edin Dzemats skärbräda har ränder som gör det lättare att skära exakt lika stora skivor.

Föregående
Nästa
 
Nu presenterar Sagaform, i samarbete med kocken Edin Dzemat, en massiv skärbräda i tålig europeisk bok. Den massiva skärbrädan går att använda på båda sidor och passar utmärkt för att hacka och skära all typ av matsåsom kött, fisk, grönsaker, frukt och bröd. 
På ena sidan finns en ränna längs kanterna som håller skärytan torr och fin när du arbetar. Brädan har också måttangivelser med 2 cm avstånd – perfekt för uppskärning. Andra sidan är slät och passar bra till att skära och hacka på eller för att servera en härlig ost- och charkbricka på. 

- Tar du hand om din skärbräda ordentligt kommer den troget assistera dig i förberedelserna till många härligamatupplevelser. Med den här i köket går det verkligen att briljera, säger Edin Dzemat.

Edin har hämtat inspiration till skärbrädan från sitt arbete i köket. Han vet vad som krävs för att lyckas medmatlagning.- Envishet, lyhördhet, hårt jobb och mycket glädje. Det är vad som krävs för att bli riktigt, riktigt bra på att laga mat.Om du inte känner en glädje i det du gör så blir ingenting bra. Det är det viktigaste av allt, säger Edin.

Edin DzematEdin Dzemat kom till Sverige som elvaåring från Bosnien-Hercegovina. Att han blev kock var egentligen bara en lyckosam tillfällighet. Men med ett driv och en matpassion utöver det vanliga har han tagit sig till toppen av den svenska kockeliten. Edin har bland annat fått utmärkelser som Rising Star av White Guide samt Årets Werner. Därutöver kan han titulerasig kapten för svenska kocklandslaget och har gett ut egna kokböcker samt drivit prisbelönade restauranger. Det bosniska köket är en stor del av Edin Dzemat, men likaså det svenska. Det är mixen mellan de två matkulturerna som har gjort att han älskar jakten på nya och oväntade smakkombinationer.
www.sagaform.se


Av: Annika Rådlund