Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Kockarna som är vidare i Årets Kock 2018

 
Kockarna som är vidare i Årets Kock 2018Nu är det klart vilka 32 kockar som går vidare till kvalificeringstävlingen i Årets Kock 2018 Nu är det klart vilka 32 kockar som går vidare till kvalificeringstävlingen i Årets Kock 2018 – SM i professionell matlagning. I startfältet finns en tidigare vinnare, ett äkta par, sex tidigare finalister, en från Sveriges första 3-stjärniga krog, sonen till vinnaren 1990, en tidigare medlem i juniorkocklandslaget, en commis från Bocuse d’Or och två från en helt nyöppnad restaurang. Kvalet går av stapeln i Stockholm den 19-20 juni.

Årets Kock är SM i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling. Samtliga inskickade tävlingsbidrag till Årets Kock 2018 har bedömts helt anonymt av en jury. Från kvalificeringstävlingen går 8 kockar vidare till final i Stockholm den 28-29 september 2018.

Klara för kvalificeringstävlingen i Årets Kock 2018:

Albin Edberg, Restaurang UNN, Stockholm
Anders Johnsson, Rejmes restaurang, Örebro 
Andreas Johansson, Bar Nombre och Le Nom, Stockholm
Björn Glans, Grand Hôtel, Lund
Danny Falkeman, Restaurang Etoile, Stockholm
 David Bygdeståhl, Svartengrens, Stockholm
 David Lundqvist, Grand Hôtel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden
 Jesper Bogren, Kungsportshuset matbar/The concept, Göteborg
 Jim Florin, Toftaholm Herrgård, Toftaholm
 Joachim Johansson, Hotell Liseberg Heden, Göteborg
 Johan Ståhl, Hotel At Six, Stockholm
 Jonas Lagerström, Restaurang Etoile, Stockholm
 Jonas Alvin, Stångs magasin, Linköping
 Jonas Karlsson, Lilla Bjers Gårdskrog, Visby
 Jonathan Kasche, Ulriksdals Värdshus, Solna
 Knutur Kristjansson, Köket Falkenberg, Falkenberg
 Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
 Ludwig Tjörnemo, Operakällaren, Stockholm
 Luqaz Ottosson, Restaurang ROT, Norrlanda
 Magnus Persson, Stureplansgruppen, Stockholm
 Magnus Santesson, Stadshuskällaren, Stockholm
 Marcus Jansson, Knut Bar, Stockholm
 Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Malmö
 Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg
 Mats-Peter Kristiansen, Spira Food, Göteborg
 Morgan Fredriksson, Sigtunastiftelsen, Sigtuna
 Niklas Pallgren, Greens Gastronomi och Kämpasten, Sigtuna
 Peter J Skogström, Mat och Vin Slottsparken, Malmö
 Petter Johansson, Restaurant Frantzén, Stockholm,
 Sanny Lind, Krubb, Stockholm
 Sebastian Lopez, Nosh and Chow, Stockholm
 Sonny Tapper, Ichi, Stockholm


Den tidigare vinnaren är Peter J Skogström, Årets Kock 2006, som i årets tävling också tävlar mot sin fru Marie Skogström. De som tidigare tagit sig ända till final är David Lundqvist, Jesper Bogren, Jonas Karlsson, Jonathan Kasche, Luqaz Ottosson och Magnus Persson. Från trestjärniga Restaurang Frantzén har vi Petter Johansson, Magnus Persson är son till Roland Persson som vann Årets Kock 1990. Ludwig Tjörnemo var tidigare med i Juniorkocklandslaget, Albin Edberg var commis till Tommy Myllymäki, Årets Kock 2007, i Bocuse d’Or 2014/2015 och från nyöppnade Restaurang Etoile kommer Danny Falkeman och Jonas Lagerström.




Av: Annika Rådlund Källa: Årets Kock

Verksamheter till försäljning