Klassiska nyårsdesserter i cocktailform
25 Dec 2021
Pavlova och Margarita á la Crème brûlée kan serveras i höga glas med fot, för extra festlig dukning.
Margarita á la Crème Brûlée
Ingredienser:
2 cl Cointreau
1 cl Licor 43
3 cl tequila
2 cl limejuice
1 skopa is
Socker
Gör så här:
Mät upp samtliga ingredienser i en blender och mixa till du får en slushig konsistens. Smält socker i en stekpanna och häll sedan i önskat stora bitar på ett bakplåtspapper. Låt svalna. Häll upp drinken i ett glas, garnera med ditt sockerknäcke och servera.
4 cl Tequila
1,5 cl Limejuice
½ Kiwi
0,5 cl sockerlag
Skum:
Äggvita
Socker
Vatten
Garnera med några skivor tunt skuren kiwi
Gör så här:
Mät upp Cointreau, tequila, limejuice, mortlad kiwi och sockerlag i en shaker och skaka ordentligt med is. Använd en sifon eller elvisp för att göra ett härlig skum av äggvita, socker och vatten. Sila upp din drink i ett glas, spritsa ett lager av skummet ovanpå och bränn försiktigt av skummet med en brännare i samband med servering.
25 Dec 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Kanelbullens historia
...och tips på hur man kan använda överblivna kanelbullar.
-
Nytt servicekoncept till Kista Science Tower
Nya restaurangen och konferensanläggningen beräknas öppna i maj 2025.
-
Lagerhaus lanserar ny satsning för företagskunder
Lagerhaus kommer att kunna erbjuda faktura direkt i butik samt beställningar online genom en ny e-handel för företag.
-
Ny guide för kaffe med mjölk
"Det finns regionala skillnader i hur vi svenskar dricker vårt kaffe med mjölk"
-
Ny miljömärkning Hållbar interiör
Hållbar interiör bygger på ett antal kriterier som rör allt från organisatoriska policyfrågor till inventarier.
-
Topplista: 20 största framtidsprojekten i Göteborg
Planerade byggprojekt för mångmiljardbelopp.
-
Ellen Lindegren vann sommeliertävlingen Lily Bollinger Award
"Det känns helt fantastiskt att nu få ett kvitto på att det jobb jag lagt ned lönat sig"