Klassiska nyårsdesserter i cocktailform
25 Dec 2021

Pavlova och Margarita á la Crème brûlée kan serveras i höga glas med fot, för extra festlig dukning.
Margarita á la Crème Brûlée
Ingredienser:
2 cl Cointreau
1 cl Licor 43
3 cl tequila
2 cl limejuice
1 skopa is
Socker
Gör så här:
Mät upp samtliga ingredienser i en blender och mixa till du får en slushig konsistens. Smält socker i en stekpanna och häll sedan i önskat stora bitar på ett bakplåtspapper. Låt svalna. Häll upp drinken i ett glas, garnera med ditt sockerknäcke och servera.
4 cl Tequila
1,5 cl Limejuice
½ Kiwi
0,5 cl sockerlag
Skum:
Äggvita
Socker
Vatten
Garnera med några skivor tunt skuren kiwi
Gör så här:
Mät upp Cointreau, tequila, limejuice, mortlad kiwi och sockerlag i en shaker och skaka ordentligt med is. Använd en sifon eller elvisp för att göra ett härlig skum av äggvita, socker och vatten. Sila upp din drink i ett glas, spritsa ett lager av skummet ovanpå och bränn försiktigt av skummet med en brännare i samband med servering.
25 Dec 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"