Johan Backeus vann Årets Kock 2017
2 Feb 2017
Det var åtta finalister gjorde upp om titeln Årets kock 2017 och det var till sist Johan Backeus som imponerade mest på domarna. Mejerimedaljen i silver gick till Sebastian Thureson och bronset till Magnus Persson.
Juryns motivering lyder:
Vinnaren har lyckats exceptionellt bra att skapa väl utvecklade rätter med balanserade smaker, god finnish och prov på tekniskt kunnande. Rätterna ger en god eftersmak som dröjer sig kvar länge i munnen.
Det var första gången som tävlingen gick av stapeln i Malmö, den har tidigare arrangerats i Stockholm.
Finaldeltagarna i Årets kock 2017:
Johan Backeus, Aveqia i Stockholm
Jesper Bogren, Heaven 23 Gothia Towers i Göteborg
Luqaz Ottosson, Luqaz mat i Visby
Martin Hansen, Grand Hotel i Lund
Magnus Persson, Hillenberg i Stockholm
Olle Broström, Fotografiska i Stockholm
Oskar Mendelin, Restaurang Hantverket i Stockholm
Sebastian Thureson, Lille Ego i Stockholm
Av: Annika Rådlund
Foto: Madeleine Landley
2 Feb 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"