Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Jennifer Friman blir ny VD på Falkenberg Strandbad

 
Jennifer Friman blir ny VD på Falkenberg StrandbadJennifer Friman ny VD på Falkenberg Strandbad. Kent Johansson tar över rollen som VD för Hotel Pigalle och Hotel Bellora i Göteborg.  ESS Group nu rekryterat en ny VD en ny VD på Falkenberg Strandbad och den tidigare vd:n Kent Johansson tar sig därmed sig an nästa utmaning inom ESS Group, de båda cityhotellen Hotel Pigalle och Hotel Bellora i Göteborg.

Falkenberg Strandbads utveckling de sista 4 åren har letts av VD Kent Johansson och under den här tiden har hotellresorten byggts ut och byggts om, fått pris i White Guide, ökat omsättning, lönsamhet och gästnöjdhet. Tiden under pandemin har ställt stora krav på organisationen men nu uppvisar teamet bakom Strandbaden sommarmånader som är det starkaste i Falkenberg Strandbads historia. 
Falkenberg Strandbads resa inom ESS startade 2011 och destinationen blev då den andra resorten efter grundandet av ESS Group i och med förvärvet av Ystad Saltsjöbad. Sen dess har destinationen blivit en av gruppens mest framgångsrika genom nya pool cluben The Retreat Club, prisbelönta restaurangen Köket, direktaccess till Klitterbadets 50 meters bassäng och omtalade mötes- och konferenslösningar. Kent Johansson har varit VD sedan 2017 men lämnar nu för nya uppdrag inom ESS. Ny VD från 4 oktober blir Jennifer Friman.

 – Jag var 34 år när jag fick chansen att driva Falkenberg Strandbad. Mitt allra första VD uppdrag och jag är så tacksam över att ha fått chansen, och stolt över att jag lyckats tillsammans med teamet här. De har kämpat, alltid ställt upp och klarat av alla utmaningar vi ställts inför, inte minst den där pandemin och det känns skönt att avsluta med rekordsiffror under sommaren. Jag ser nu fram mot nästa utmaning på våra göteborgsbaserade hotelldestinationer. Extra kul att då också få välkomna Jennifer som ny VD, säger Kent Johansson.

Jennifer Friman kommer närmast från rollen som VD inom dagligvaruhandeln och med erfarenhet från ledande befattningar inom Essity (Libresse, Libero m.fl) och läkemedelsindustrin. Jennifer har i hela sitt yrkesliv jobbat med ledarskap, försäljning och affärsutveckling. Förutom Jennifers stora intresse för upplevelse- och destinationsbranschen har hon också åkt 10 Vasalopp, sprungit Marathon och gjort två svenska klassiker. Kanske att den aktiva livsstilen och fokus på träning kan vara nästa pusselbit i Strandbadens upplevelseutbud?

 – ESS Group och Falkenberg Strandbad har jag inspirerats av länge och Halland ligger mig varmt om hjärtat. Att få ta över Sveriges finaste och hårdast arbetande hotellresort är lite av en dröm! Jag har en sådan respekt för arbetet som gjorts hittills men har redan massa tankar kring hur Strandbaden och Falkenberg kan nå ännu längre. Kanske att Strandbaden ska ha ett eget idrottsevenemang med efterföljande pool och bubbel häng? Eller hur kan vi än mer berätta om gastronomi, nöjen, musik och konserter? Vi får se vart det tar vägen. Först ska jag lära känna alla i teamet på plats, säger Jennifer Friman.

Planerna framåt för Falkenberg Strandbad är minst sagt ambitiösa. Här finns nya investeringar, planer för en musikscen och fler music dinner clubs, träning, sport och företagssamarbeten men också ett utvecklande av området omkring resorten i stort. På något års sikt hoppas man på att, i samspråk med kommunen, kunna tillföra ytterligare innehåll till området runt hotellet så som padel, promenadstråk, utegym med mera.

 – Strandbaden är den destination i vår grupp som nu klivit upp som en av de starkaste i vår lilla hotellgrupp. Kent och teamet har gjort något helt otroligt bra under flera år där förklaringen är ett varmt ledarskap som kombinerats med ett klokt affärsmannaskap. Men det enda vi vet är att vi ska satsa och återinvestera allt vi kan och fortsätta satsningen på Strandbaden och Falkenberg och där är Jennifer perfekt för rollen, hon är en utvecklare precis som Kent, säger Anders Nilsson COO ESS Group.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: ESS Group