Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Italiensk mat- och vinfestival i fem dagar

 
Italiensk mat- och vinfestival i fem dagarItalian Wine & Food Festival 4-8 september i Stockholm. En fem dagar lång mat- och vinfestival. Det kan alla som befinner sig i Stockholm den 4-8 september uppleva hos Eataly, det italienska matmeckat på Biblioteksgatan. På programmet står provningar, matshower och andra aktiviteter för både stora och små.

Under sommaren har matbutiken och restaurangerna genomgått stora förändringar. Det vill Eataly visa upp.

— Vi vill bjuda in alla matälskare att smaka på och uppleva italiensk matkultur säger Marco Piarulli, vd på Eataly Stockholm.
Gastronomifesten ”Italian Wine and Food Festival” startar med vinprovningar under kristallkronorna på den italienska piazzan. Där får deltagarna lära sig om fem till tolv italienska viner och äta obegränsat av italienska tilltugg. Festivalen fortsätter sedan veckan ut med olika aktiviteter inspirerade av Eatalys tre grundpelare: att äta, handla och lära. Under festivaldagarna kommer besökarna kunna ta del av gratis aktiviteter som bland annat matlagningsshower, provsmakningar, trollerishow för barnen, och rundturen ”Italy is Eataly”.

— Tanken är att det ska vara en slags nyöppning där besökarna ska kunna uppleva Italien genom att ta del av det bästa Italien har att erbjuda. Det ska vara som att besöka Italien mitt i Stockholm, avslutar Marco Piarulli.

Italian Wine & Food Festival pågår 4-8 september.Fakta:
Event: Italian Wine and Food Festival
Datum: Vinprovning 4 september 17.30-23.00, fortsatt firande med aktiviteter 5–8 september 
Var: Eataly Stockholm, Biblioteksgatan 5
Aktiviteter: bland annat vinprovningar, provsmakningar, rundturer, regionala temamiddagar, matlagningsshower och barnaktiviteter som ansiktsmålning, trollerishow och fiskdamm.

Lördag 17 februari öppnade Eataly i den före detta biografen Röda Kvarns lokaler på Biblioteksgatan i centrala Stockholm. Eataly Stockholm omfattar närmare 3000 kvm saluhall, restauranger, barer, café och skola. Eataly är dedikerat till att äta, handla och lära, helt i andan av företagets motto ”ät bättre, lev bättre”.

Eataly lägger också stort fokus på lokala producenter, som bidrar med färska råvaror och ingredienser som ett komplement till de italienska produkterna. Sedan Oscar Farinetti öppnade första Eataly i Turin 2007, har filosofin spridit sig till fler än 12 länder runt om i världen och Eataly Stockholm blir den 40:e saluhallen. Eataly Stockholm har öppet alla dagar i veckan. 
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Eataly