Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Här ska svenskarna fira midsommar i år

 
Här ska svenskarna fira midsommar i årStockholm ligger på andra plats av bokade destinationer under midsommar. Booking.com har tittat närmare på svenskarnas resplaner inför midsommarhelgen. Var i landet reser svenskarna för att fira, vem planerar att besöka Sverige under midsommarhelgen och vilka destinationer utomlands som svenskarna utomlands.

När man tittar på vart i Sverige, svenskarna reser till under midsommar ser vi att storstäderna och medelstora städer i främst södra delar av landet lockar många svenskar. Rättvik i Dalarna och Visby på Gotland är två mindre resmål som sticker ut på topplistan. Rättvik anses vara midsommarens mecka i Sverige.

Visby är ett annat resmål som ligger i topp för sommarens resor, och även midsommar. Beläget på Gotland med sin vilda natur och medeltida landskap, så lockar den till sig turister från både när och fjärran.


Topp 10 mest bokade destinationer inrikes bland svenska resenärer under midsommar*

Göteborg
Stockholm
Arlanda
Visby
Malmö
Helsingborg
Kalmar
Halmstad
Rättvik
Norrköping  

Kikar man närmare på vilka nationaliteter som kommer att besöka Sverige under midsommarfirandet är det resenärer från Tyskland som tar första platsen och på andra plats hittar vi våra kära norska grannar. Även resenärer från Nederländerna och Storbritannien återfinns på topp fem-listan, liksom amerikaner.

 

Topp 5 nationaliteter som bokat vistelser i Sverige under midsommar**

Tyskland
Norge
Nederländerna
Storbritannien
USA  

Angående de svenskar som vill slippa midsommartraditionen ser meddelar Booking.com att Köpenhamn är toppdestinationen. Dessutom är svenskarna angelägna om att besöka flera av Europas stora huvudstäder samt de populära städerna Hamburg, Barcelona och Nice.

 

Topp 10 mest bokade internationella destinationer bland svenska resenärer under midsommar*

Köpenhamn
London
Paris
Rom
Berlin
Hamburg
Barcelona
Prag
Oslo
Nice  

*Uppgifterna är baserade på svenskarnas mest bokade vistelser mellan 24 juni och 26 juni 2022.

** Uppgifterna är baserade på internationella resenärers bokade vistelser i Sverige 24 juni till 26 juni 2022.