Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nu har Scandic Göteborg Central öppnat

 
  • Scandic Göteborg Central öppnade 12 juni.

    Scandic Göteborg Central öppnade 12 juni.

  • Lobbyn med containerinspirerade boxar.

    Lobbyn med containerinspirerade boxar.

  • Takterrassen har panoramavy över älven och maxkapacitet på 500 personer.

    Takterrassen har panoramavy över älven och maxkapacitet på 500 personer.

Föregående
Nästa
 
Scandic Göteborg Central har nu öppnat för sina första hotellgäster.  Hotellet har förutom 451 rum och 1 225 bäddar även möteskapacitet för upp till 1 000 personer, samt stadens högst belägna och största takterrass med panoramavy ut över älven.

Hotellet tillhör nu ligan med de allra största i Göteborg, och är strategiskt placerad vid nya Hisingsbrons södra fäste. Det ligger bara ett par hundra meter från Göteborg Centralstation. Hotellets ess i rockärmen är på fjortonde våningen - där ligger nämligen takrestaurangen Above med en panoramavy ut över älven.
Omgiven av grönska kommer såväl hotell, bar- och middagsgäster kunna njuta av utsikten och den pulserande atmosfären året om, eftersom delar av terrassen är väderskyddad.

I den 60 000 kvadratmeter stora fastigheten
 kan 6 000 personer kan röra sig i huset under en dag. I den stora lobbyn finns både caféer ocg´h restauranger som serverar mat från olika världsdelar. I hotellets största mötesrum, The Grand Container, går det att arrangera event och konferenser för upp till 1 000 personer.

- Tillsammans med 180 fantastiska medarbetare har vi skapat ett hotell som tar Göteborg till nya höjder, där gäster får en känsla av Miami på takrestaurangen Above och en plats dit man kommer för de storslagna och personliga mötena. Det är en otrolig känsla av stolthet som infinner sig när man tittar på vad vi kommer att tillföra Göteborg. Vi har ett viktigt uppdrag att skapa minnesvärda upplevelser för gäster och lokalbor, speciellt nu när staden växlar upp och går mot sin starkaste evenemangssommar någonsin, säger Malin Odéhn, Hotelldirektör på Scandic Göteborg Central.

Läget gör att hotellet är lättåtkomligt från väg- och tågnätet samt den kommande västlänken.

- Det känns fantastiskt att nu få öppna Scandics 89:e hotell i Sverige i Vasakronans spektakulära fastighet, och samtidigt skapa över 180 nya arbetstillfällen i Göteborg, säger Peter Jangbratt, Sverigechef på Scandic Hotels.

Hotellet har Svanenmärkts enligt Svanens nya, tuffa kriterier där bland annat miljömärkta produkter och kemikalier, 100% förnybar el, frånvaron av engångsförpackningar, reducerad vattenanvändning, ett klimatvänligare matutbud och fokus på ett minskat matsvinn har legat till grund för certifieringen.

Fastigheten har konstruerats efter miljöcertifieringen LEED Platinum, den högsta nivån som går att uppnå inom certifieringen. LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) är ett internationellt hållbarhetsbedömningssystem.

Utöver de internationellt erkända miljöcertifieringarna på fastighet och hotelldrift är hotellrummen byggda med inspiration från ett cirkulärt tänkande, där delar av rumsinredningen är miljöcertifierad eller tillverkad av återvunnet material. Inredningen har en livslängd på upp till 15 år och merparten kan återbrukas eller återvinnas vid renovering, något som går i linje med Scandics vision om ett helt cirkulärt hotellrum.

Genom öppningen av Scandic Göteborg Central stärker Scandic sin hotellnärvaro på hotellmarkanden i Göteborg och driver nu 9 hotell med totalt 2 670 rum.

Fakta om Scandic Göteborg Central:
14 våningar
Hotellyta: ca 25 000 kvm
Rum: 451
Antal bäddar: 1 225
Familjerum: 150
Sviter: 4
Tillgänglighetsrum: 47
Djurrum: 117
Sittplatser i Above: 128 inomhus
Maxkapacitet takterrass: 500
Coworkingplatser: 96
Konferensrum: 19
Maxkapacitet The Grand Container: 1000
Arkitekt: Fastighet, Erik Giudice
Arkitekt: Interiör, Koncept
Fastighetsägare: Vasakronan
Byggår: 2017 - 2022
Entreprenad: PEAB
Miljöcertifiering: Svanenmärkt och LEED Platinum
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Scandic Hotels