Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Dessa åtta kockar kommer tävla om titeln Årets kock 2022

 
Dessa åtta kockar kommer tävla om titeln Årets kock 2022Anton Kardell, Ola Wallin, Oskar Persson, Jessie Sommarström, Martin Anneflod, Tobias Lundgren, William Brittsjö och David Forsman Törnkvist är finalister i Årets kock 2022. Nu står det klart vilka kockar det är som kommer att tävla i finalen av Årets kock 2022. En kvinna och sju män kommer i år att tampas om titeln.

Efter två intensiva kvalificeringsdagar på Stockholms Hotell- & Restaurangskola, med flertalet tävlingsmoment, har juryordförande, Tommy Myllymäki tillsammans med juryn utsett de 8 kockar som går vidare till final i Årets Kock 2022 - SM i professionell matlagning.

- Vi har haft en spännande dag där juryn smakat på totalt 24 rätter, varav många hållit en mycket hög nivå. Det har varit ett otroligt svårt jobb att utse de 8 kockar som nu går vidare till final då den genomgripande kvaliteten varit så pass hög, men det känns som att vi har fått fram ett fantastiskt starkt startfält till årets final, säger Tommy Myllymäki, Juryordförande.

Dag 2 av kvalet har bestått av två tävlingsmoment som de tävlande haft totalt 3 timmar och 10 minuter på sig att genomföra. Fösta uppgiften var att tillaga en rätt på gurka, den kunde serveras varm eller kall, med enda kravet att den skulle vara lakto-ovo vegetarisk. Andra uppgiften hade temat hjort. Rätten skulle serveras varm och med minst ett tillbehör. Under hela dagen bedöms de tävlande på hur de arbetar i köket med metod, handlag och logistik.


Här är finalisterna till Årets Kock 2022

1. Anton Kardell, Human, 335p.

2. Ola Wallin, Hällsnäs Hotell & Restaurang, 315p.

3. Oskar Persson, Restaurang Publiken, 275p.

4. Jessie Sommarström, Urban Deli, 260p.

5. Martin Anneflod, Spiseriet, 260p.

6. Tobias Lundgren, Wedholms Fisk, 245p.

7. William Brittsjö, Etoile, 240p.

8. David Forsman Törnkvist, Lilla Ego, 215p.


Tävlingen Årets Kock 2022 består av tre tävlingsfaser: receptkval, kvaltävling och final-tävling. Under tävlingens gång bedömer juryn tävlingens olika delmoment. Juryordförande för Årets Kock 2022 är Tommy Myllymäki. 

Finalen i Årets Kock sker den 15 september.
Av: Annika Rådlund Foto: Årets kock