Dessa åtta kockar kommer tävla om titeln Årets kock 2022
16 Jun 2022
Efter två intensiva kvalificeringsdagar på Stockholms Hotell- & Restaurangskola, med flertalet tävlingsmoment, har juryordförande, Tommy Myllymäki tillsammans med juryn utsett de 8 kockar som går vidare till final i Årets Kock 2022 - SM i professionell matlagning.
- Vi har haft en spännande dag där juryn smakat på totalt 24 rätter, varav många hållit en mycket hög nivå. Det har varit ett otroligt svårt jobb att utse de 8 kockar som nu går vidare till final då den genomgripande kvaliteten varit så pass hög, men det känns som att vi har fått fram ett fantastiskt starkt startfält till årets final, säger Tommy Myllymäki, Juryordförande.
Dag 2 av kvalet har bestått av två tävlingsmoment som de tävlande haft totalt 3 timmar och 10 minuter på sig att genomföra. Fösta uppgiften var att tillaga en rätt på gurka, den kunde serveras varm eller kall, med enda kravet att den skulle vara lakto-ovo vegetarisk. Andra uppgiften hade temat hjort. Rätten skulle serveras varm och med minst ett tillbehör. Under hela dagen bedöms de tävlande på hur de arbetar i köket med metod, handlag och logistik.
Här är finalisterna till Årets Kock 2022
1. Anton Kardell, Human, 335p.
2. Ola Wallin, Hällsnäs Hotell & Restaurang, 315p.
3. Oskar Persson, Restaurang Publiken, 275p.
4. Jessie Sommarström, Urban Deli, 260p.
5. Martin Anneflod, Spiseriet, 260p.
6. Tobias Lundgren, Wedholms Fisk, 245p.
7. William Brittsjö, Etoile, 240p.
8. David Forsman Törnkvist, Lilla Ego, 215p.
Tävlingen Årets Kock 2022 består av tre tävlingsfaser: receptkval, kvaltävling och final-tävling. Under tävlingens gång bedömer juryn tävlingens olika delmoment. Juryordförande för Årets Kock 2022 är Tommy Myllymäki.
16 Jun 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"