De är finalister i Årets Kock 2018
20 Jun 2018
Klara för final i Årets Kock 2018 är:
David Lundqvist, 116 poäng, Grand Hôtel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden,
Ludwig Tjörnemo, 116 poäng, Operakällaren, Stockholm
Martin Moses, 110 poäng, SK Mat & Människor, Göteborg
Peter J Skogström, 106 poäng, Mat & Vin Slottsparken, Malmö
Lars Niklasson, 98 poäng, Lilla Ego, Stockholm
Jonas Alvin, 94 poäng, Stångs magasin, Linköping,
Anders Johnsson, 93 poäng, Rejmes Restaurang, Örebro
Magnus Persson, 91 poäng, Stureplansgruppen, Stockholm
Siffran som redovisas är den samlade poängen som de tävlande fått i de fem delmomenten som genomförts under kvalets två dagar i: teori, råvarukännedom, tävlingsrätt, handlagstest samt hemlig råvarukorg. Maxpoäng är 134. Poängen från kvalet följer inte med till finalen.
Nyhet finalen
Årets final skiljer sig i många avseenden mot tidigare år. NYTT: den är över två dagar, innehåller många fler delmoment samt att enbart fyra av åtta finalister går vidare till andra dagen.
Dag 1: åtta finalister visa sin kunskap inom råvaror, teori och ett förberett matlagningsmoment som meddelas två veckor före finalen. Fyra går vidare till andra dagen
Dag 2: fyra finalister gör ett handlagstest och matlagningsmomentet är en hemlig råvarukorg.
Årets Kock – SM i professionell matlagning är Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling. Tävlingen avgörs i en digital uttagning, ett kval där 32 kockar tävlar dag 1 och 16 kockar går vidare till dag 2. I finalen den 28-29 september i Kungl. Tennishallen, Stockholm, gör 8 kockar upp om segern.
Bilder
På https://aretskock.se/bildbank/ hittar du porträttbilder på de 8 finalisterna, samtliga 32 tävlingsbidrag som lagades upp under dag 1 och actionbilder på de 16 kockar som gick vidare till dag 2 i kvalet. Bilderna är fria att ladda ner och använda.
20 Jun 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok