Dafgårds lanserar vegetariska rätter i en ny produktlinje
14 Okt 2017

Dafgårds har under en längre tid arbetat med att utveckla rätter inom denna kategorin, samtidigt som stort fokus legat på hög smakupplevelse. Resultatet av arbetet skördas nu och presenteras i de nya rätterna som alla är utvecklade och tillagade i Dafgårds kök i Källby.
- Intresset för att äta vegetariskt har nog aldrig varit så stort som det är nu. Dels på grund av hälsoaspekten, dels på grund av miljö och hållbarhetsfrågor. Det finns helt klart en stor efterfrågan på vegetariska rätter, något som vi märkt av både från konsument och butiker. Därför är det ett naturligt steg för oss att göra den här lanseringen, säger Ola Larsson, marknadschef på Dafgårds.
Alla rätter är lakto-vegetariska och den Örtiga bolognesen är vegansk. Rätterna tillagas enkelt i mikrovågsugnen eller i ugnen.
- När vi har tagit fram dessa rätterna har vi, utöver fokus på smakupplevelsen, tänkt på att hålla nere kalorierna och minska mängden salt. Vår huvudfokus har varit att ta fram rätter för en hälsosammare livsstil, säger Ola Larsson.
De nya rätterna är de första på marknaden inom sitt segment. De fyra nya rätterna:
Ärtig falafel – falafel med sojabönspasta, böntzatsiki på kvarg, rostad paprikasås, grillad paprika och grönkål. Rätten är helt utan tillsatt gluten och socker.
Biffig broccoli – smakrika ost- och broccolibiffar som serveras med röda linser i en het sås på kokos och ingefära, kvargdipp samt krispiga edamamebönor. Utan tillsatt gluten och socker.
Gröna dumplings – spänstiga grönsaksdumplings som serveras med en söt tomat- och chilisås, ärtcréme med kvarg, citrongräs, edamamebönor, broccoli och morot.
Örtig bolognese – klassiker med sojabönspasta och en bolognese med linser istället för kött. Den örtkryddade bolognesen tillagas på puylinser och serveras med en sojabönspasta och grönkålspesto. Utan gluten och socker.
Av: Annika Rådlund Källa: Dafgårds
14 Okt 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Hotellen har tappat 12 miljarder på logiintäkter
Ny rapport från Stockholms Handelskammare
-
Trendspaning: Vintrenderna under 2021
"Bland dessa ser vi allt ifrån olika typer av druvor och tillverkningsprocesser till skildrande konsumentbeteenden"
-
Lanserar Spritz Mixer för alkoholfria drinkar
Låg sockerhalt och ett lågt kaloriinnehåll
-
Hotellen satsar på hybridmöten
"Vi ser en ökad efterfrågan av flexibilitet när man bokar möten och konferenser"
-
Mer svenskt vildsvinskött ska nå restaurangerna
"Våra ledord är att det ska vara så enkelt som möjligt – både för företag och jägare"
-
Tung start på året för restauranger
”Illa att omställningsstödet inte går att söka längre än till sista juli 2020”
-
McDonald’s Sverige lanserar burgare av 100% växtkött
"Det här är ett spännande test av en riktigt god burgare"