Björn Frantzén till Nordiska Kompaniet i Stockholm
30 Jan 2015
Frantzéns regi. Med Frantzén som ny restauratör på NK tas matutbudet till en ny nivå
och varuhuset ska bli en självklar matdestination i Stockholm.
I år är det 100 år sedan NK slog upp portarna till varuhuset på Hamngatan i Stockholm. En kulturell
och kommersiell teater var ledord i skapandet av Nordiska Kompaniet. Utöver ett varuutbud för
shopping i världsklass erbjöd varuhuset restauranger och caféer som snart blev självklara
mötesplatser för stockholmare och tillresta.
Bobergs Matsal på plan 4 är en av varuhusets bäst bevarade delar. Nu tar Björn Frantzén vid och
sätter sin prägel på den anrika restaurangen. Med Frantzéns nyskapande inställning till mat och
helhetsupplevelse fortsätter NK sin tradition av förnyelse. NK:s storsatsning på mat omfattar utöver
Bobergs Matsal även fler nya restauranger på samma våningsplan, alla i Björn Frantzéns regi.
- Vi är otroligt stolta över att Björn Frantzén vill driva restauranger på NK. Hans
fokus på kvalité, från val av råvaror till gästens totalupplevelse, passar i vår
utveckling av NK. Vi tror att NK tillsammans med Frantzén kan komma att bli en
självklar matdestination för alla våra besökare, säger Mattias Nygårds, VD på
NK.
Nu är ombyggnationen igång, koncepten finslipas och menyer provlagas. Restaurangerna på
plan 4 kommer att kunna erbjuda något extra för olika tillfällen.
- När möjligheten att driva restauranger på NK öppnade sig såg jag möjligheten att få
skapa något nytt och unikt. En stor utmaning som kräver ödmjukhet inför husets
anrika historia, säger Björn Frantzén.
Björn Frantzén
Björn Frantzén är född 1977 .
2008 öppnade han den egna restaurangen på Lilla Nygatan 21 i Gamla Stan i Stockholm. Han driver idag förutom Restaurant Frantzén, även The Flying Elk, Catering Frantzén, Studio Frantzén, Corner Club och Gaston vin.
Björn Frantzén har idag två stjärnor i Guide Michelin och har också fått utmärkelser som nummer 23 i World50Best, Restaurant Of The Year i The White Guide, Gulddraken, Gästdraken, Kockarnas Krog och Kockarnas Kock.
Vid sidan om detta har han även varit aktiv med andra projekt från TV till böcker.
30 Jan 2015
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"