Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Årets stora matfest Mitt kök startar imorgon

 
Imorgon,  torsdag 6 november,  öppnar Mitt kök, Nordens största mat- och dryckesmässa på Stockholmsmässan. Besökare kan till exempel lära sig matlagning med kända kockar i Matlabbet, lära sig sylta, baka, kärna eget smör, laga asiatisk mat, slipa knivar, blanda goda drinkar eller molekylär matlagning. Årets tema på Mitt kök är Mat som hälsa, och passande nog går Mitt kök-mässan samtidigt med mässan Allt för Hälsan.

Mitt kök-mässan är en av årets höjdpunkter för alla som älskar mat, dryck och matlagning. Det blir naturligtvis provsmakningar av mat och vin i världsklass, möjlighet att träffa kända profiler inom vin och matlagning. Mässan sjuder av aktiviteter. Lär dig kärna eget smör, gå på Knivakademins slipskola, eller drinkskola med Licor 43 där du lär dig bartenderns bästa tips. Besökare kan även lära sig att göra inläggningar, sylter och patéer med Olle T Cellton eller lära sig molekylär matlagning med Douglas R. Spiik. Du kan också lära dig allt du någonsin velat veta om chili och hur man använder chili i mat i kombination med andra kryddor med Malin Eriksson från Santa Maria.

Jenny Walldén lagar koreansk mat i Risbergs monter och besökare och montern gästas även av tre kända koreanska kockar. Frida Ronge, kökschef för restaurang vRÅ i Göteborg, bjuder på hälleflundra med brynt smör, vattenkrasse och yuzu vid Allt om Mat-scenen.

Besökare brukar vallfärda år efter år till Kockarnas Krog, ett mycket populärt inslag på Mitt kök där sju av Sveriges mest framstående kockar lagar en unik sjurättersmeny som serveras på pop-up restaurangen Kockarnas Krog. Under fyra dagar serveras nästan 2500 portioner mat på Kockarnas Krog och i år skänker kockarna sitt arvode på 20 000 kronor till Läkare utan Gränsers kamp mot ebola i Västafrika.

Några guldkorn i programmet:

Torsdag:
-I Mack-SM tävlar åtta finalister om vem som gör den trendigaste, nyttigaste och så klart - godaste lunchmackan. Tävlingen startar kl. 10 och prisutdelning sker kl. 14.00 på Allt om Mat-scenen.

-Matbloggspriset delas ut till bästa matblogg. Juryn bedömer bland annat idé och koncept, design, texter, foto samt bloggens personlighet. Matbloggarna tävlar i åtta kategorier: Stora Matbloggspriset, Matbloggspriset Folkets val, Matbloggspriset Hedersutmärkelse, Matbloggspriset Dryckesblogg, Matbloggspriset Bak & dessert, Bästa grillinnehåll, Bästa foto, Bästa pod/videoinnehåll. Kl. 14.15 på Mitt kök-scenen.

Fredag:
-Plura har de senaste åren blivit känd från tv-programmet Pluras kök, men är också känd som sångare i gruppen Eldkvarn. På Mitt kök kommer han att laga mat ur sin senaste kokbok Pluras jul och nyår. Kl. 15.00, Allt om Mat-scenen.

-Tidningen Allt om Mat:s stora matpris presenteras kl. 16.30 på Allt om Mat-scenen.

Lördag:
-Munskänkarna presenterar årets främsta vinprofil samt Årets Munskänksvin. Lördag 8 november kl 10.30, Mitt kök-scenen.

Söndag:
-Kom och provsmaka årets bästa pizza, där vinnaren av Pizza-SM Frida Ceveryd bakar årets vinnarpizza och delar med sig av sina tips. Söndag 9 november 16.30 Mitt kök-scenen.

Varje dag kommer även en juicetävling att hållas i den alkoholfria baren Fruktbar, där besökare kan tävla om vem som gör den godaste fruktjuicen.

Imorgon,  torsdag 6 november,  öppnar Mitt kök, Nordens största mat- och dryckesmässa på Stockholmsmässan. Imorgon, torsdag 6 november, öppnar Mitt kök, Nordens största mat- och dryckesmässa på Stockholmsmässan.

Mitt kök Stockholm pågår mellan 6-9 november på Stockholmsmässan. Samtidigt med Mitt kök går även mässan Allt för Hälsan. Mitt kök arrangeras av Stockholmsmässan tillsammans med TV4 samt mattidningen Allt om Mat, och erbjuder besökarna provsmakningar, nya köksredskap, kokböcker, mattidningar samt ett gediget scenprogram.