Årets kock lagar mat med kockelever i Eslöv
10 Mar 2022

Det kommer att bli en högtidsdag på skolan med den specialkomponerade trerätters-menyn. Förrätten består av blomkålssoppa med rostad rosenkål och friterad grönkål och till varmrätt blir det kalkonrullader med konfiterad svamp, plockat anklår och rotselleripuré.
Eleverna skapar desserten
Desserten kommer elever från restaurang- och livsmedelsprogrammets inriktning bageri och konditori, att själva skapa. Exakt vad det blir för dessert avslöjas på fredag. Det kommer att bli någon sorts mousse, där eleverna själva skapar varianter.
– Jag bjöd in konditoreleverna att fira med oss, berätta Mattias Buttler, förstekock på Carl Engström-skolan.
Att få komponera och laga menyn tillsammans med Ludwig Tjörnemo som blev Årets kock 2020, i SM i professionell matlagning, är priset för vinsten i Arla Guldko-tävlingen. Carl Engström-skolans kock Mattias Buttler med kolleger vann 2021 i kategorin Bästa Matglädjeskola.
– Många har gratulerat oss till vinsten och jag tror att många har fått upp ögonen för att man faktiskt kan tävla i skolmåltider, säger Mattias Buttler. Jag är både glad och stolt över att vi vann och att sen få det här priset att under två dagar jobba med Årets kock är fantastiskt.
Foto: Samuel Uneus
10 Mar 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Årets Sommarjobbare– tillbaka efter pandemin
"Nu ser vi så klart att det är ännu viktigare att visa upp vilka möjligheter branschen ger till unga och ambitiösa medarbetare"
-
Hon är restaurangbranschens vardagshjälte 2022
Nyinstiftat pris för hotell- och restaurangbranschen
-
Stockholmshotell inreder en Elvis-svit
"Vi vill vi skapa en extra häftig upplevelse av här"
-
Drinkrecept: Sveriges Bästa Gin & Tonic 2022
Sju olika recept från finalisterna i tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic
-
Över 40 restauranger på årets Lollapalooza
"I VIP-området flyttar några av Stockholms kändaste krogar in"
-
Totalrenovering av Scandichotellet i hamnen
Bygger skybar och relaxavdelning på våning 17 med utsikt över vattnet, ett nytt gym samt en ny restaurang.
-
Svenska Möten startar kockutbildning med fokus på hållbarhet
"Den här utbildningen blir något konkret vi gör för att få fler anläggningar att inspireras och påverkas vad gäller hållbarhet inom mat och dryck"