Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Hit vill de utländska turisterna åka i Sverige

 
Hit vill de utländska turisterna åka i SverigeNu söker utländska turister storstads- och norrlandsemester i Sverige Nu ser online resebyrån Travellink, med statistik från 660 flygbolag, även hur sökningarna på att resa till Sverige börjar öka. Under februari har sökningarna på svenska resmål varit runt 400 000 - varje dag. I topp ligger, utöver storstäderna och Visby, även flera orter i norr.

Från 1 februari och framåt har svenskarnas sökningar på resmål utomlands ökat med ca 30 procent, jämfört med under januari månad. Toppen nåddes 13 februari.

Men även intresset för att resa till Sverige har ökat. Under februari månad har sökningarna hit legat på runt 400 000 per dag. Framför allt är det storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö som lockar. Men även flera orter i norr ligger i topp.

– Det stora naturintresset bland européer gör att vi ser ett stort tryck på norrländska orter som Kiruna, Luleå och Umeå. Även Arvidsjaur, med närheten till en unik fjällnatur, är ett stort dragplåster bland utländska besökare, säger Bettina Lemeßier, PR-chef på Travellink.

Tyskarna fortsätter vara den dominerande gruppen utländska turister som planerar att besöka Sverige, tätt följt av engelsmän och fransmän. Bilden ser likadan ut för samtliga nordiska länder.

– Vi räknar även med att danskarna kommer tillbaka stort i sommar, men här verkar man avvakta ett litet tag till med att boka, säger Bettina Lemeßier.

10 i topp: Platser i Sverige som utländska resenärer söker mest på just nu
Stockholm
Göteborg
Malmö
Kiruna
Luleå
Umeå
Östersund
Visby
Skellefteå
Arvidsjaur

10 i topp:  Nationaliteter som är mest intresserade av att resa till Sverige

Tyskar
Engelsmän
Fransmän
Spanjorer
Amerikanare
Italienare
Danskar
Nederländare
Österrikare

(Källa Travellink: Sökningar/dag från 1 januari – 15 februari 2022, till och från de nordiska länderna.)Om Travellink

Travellink är en onlineresebyrå med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. I utbudet finns över 660 flygbolag, över 2,1 miljoner hotell över hela världen.Av: Annika Rådlund Källa och foto: Travellink

Taggar

Hotell Nyheter