Anamma Pulled Vego ger kockarna mer variation på vegetariska rätter
25 Okt 2017
Det är allt vanligare att både restauranger inom privat och offentlig sektor erbjuder ett vegetariskt alternativ på menyn. Dessutom fortsätter trenden med street-food med fler gröna rätter som är lätta att äta gående eller på stående fot.
Nyheten Anamma Pulled Vego ska göra det enkelt att kunna variera och tillaga välsmakande vegetariska rätter för många portioner. Anamma Pulled Vego passar lika bra i moderna rätter som hamburgare, wraps och bagels som i en klassisk vegetarisk pytt eller en god gryta.
- Anamma Pulled Vego skapar nya möjligheter att tillaga många olika goda smakrika vegetariska och veganska rätter från grunden. Den är smakrik och har en saftig köttlik konsistens. Dessutom är glutenfri och har ett högt proteininnehåll, säger Ellinor Persson, marknadschef FoodSolutions inom Orkla Foods Sverige.
Sortiment från Anamma är veganskt och baserat på sojaprotein. Orkla Foods Sverige erbjuder restauranger och storkök ett brett utbud av produkter från Anamma som vegofärs, vegobitar, eko falafel, vegobullar, vegoburgare och vegokorv. Anamma tillagas i Eslöv och i Simrishamn och är sedan 2015 är ett varumärke inom Orkla Foods Sverige.
* Orkla Matbarometer
Orkla Foods Sveriges varumärken är Abba, Kalles, Felix, BOB, Frödinge, Ekströms, Risifrutti, Grandiosa, Önos, Mrs Cheng's, Kung Gustaf, FUN Light, Grebbestads, JOKK, Den Gamle Fabrik, Ejderns, Svennes, Hållö, Lucullus, Limfjord, Anamma, Krögarklass, Liva Energi och Paulúns. De har en omsättning på cirka 5 miljarder kronor årligen och runt 1 500 anställda i Malmö, Eslöv, Frödinge, Fågelmara, Kumla, Kungshamn, Simrishamn, Tollarp, Uddevalla (lager), Vansbro och Örebro.
Av: Annika Rådlund Källa och Foto: Orkla Foods
25 Okt 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok