Albin Edberg tolkar Tore Wretman
6 Okt 2023
Albin var en av finalisterna i 2022 års upplaga av Kockarnas Kamp och har innan dess bland annat representerat Sverige i världsfinalen av Bocuse d’Or tillsammans med stjärnkocken Tommy Myllymäki.
–För mig är Tore Wretman inte bara sina klassiska rätter som vi älskar, utan också en person som vågade tänka utanför boxen. Det är ett väldigt ärofyllt uppdrag att få tolka hans mat på Teatergrillen. Under mitt gästspel kommer gäster få uppleva rätter som de kanske känner igen, men utfört på ett nytt sätt, med nya tekniker och råvaror, säger Albin Edberg.
Albin Edberg gästspelar på Teatergrillen 19-21 oktober.
Vi har Tore Wretman att tacka bland annat för klassiker som Toast Skagen, Pain Riche, grönpeppar och Rhode Island-sås. Han var en av grundarna av Gastronomiska akademien och upplyste svenskar om matlagning med radio och tv-programmet Novisen vid spisen.
–Jag är nog den person som sett flest avsnitt av Novisen vid spisen på Youtube, och såklart har jag några av Tores böcker hemma i bokhyllan som jag inte sällan bläddrar i. Och just Teatergrillen är enligt mig en av Stockholms vackraste matsalar som andas otroligt mycket historia. Om väggar kunde tala hade jag velat snacka några timmar med väggarna på Teatergrillen, säger Albin Edberg.
Av: Annika Rådlund
6 Okt 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning: