Albin Edberg tolkar Tore Wretman
6 Okt 2023
Albin var en av finalisterna i 2022 års upplaga av Kockarnas Kamp och har innan dess bland annat representerat Sverige i världsfinalen av Bocuse d’Or tillsammans med stjärnkocken Tommy Myllymäki.
–För mig är Tore Wretman inte bara sina klassiska rätter som vi älskar, utan också en person som vågade tänka utanför boxen. Det är ett väldigt ärofyllt uppdrag att få tolka hans mat på Teatergrillen. Under mitt gästspel kommer gäster få uppleva rätter som de kanske känner igen, men utfört på ett nytt sätt, med nya tekniker och råvaror, säger Albin Edberg.
Albin Edberg gästspelar på Teatergrillen 19-21 oktober.
Vi har Tore Wretman att tacka bland annat för klassiker som Toast Skagen, Pain Riche, grönpeppar och Rhode Island-sås. Han var en av grundarna av Gastronomiska akademien och upplyste svenskar om matlagning med radio och tv-programmet Novisen vid spisen.
–Jag är nog den person som sett flest avsnitt av Novisen vid spisen på Youtube, och såklart har jag några av Tores böcker hemma i bokhyllan som jag inte sällan bläddrar i. Och just Teatergrillen är enligt mig en av Stockholms vackraste matsalar som andas otroligt mycket historia. Om väggar kunde tala hade jag velat snacka några timmar med väggarna på Teatergrillen, säger Albin Edberg.
Av: Annika Rådlund
6 Okt 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen