Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Albin Edberg tolkar Tore Wretman

 
Albin Edberg tolkar Tore WretmanTeatergrillen gästas av Albin Edberg som tolkar Tore Wretman. Teatergrillen öppnade år 1945 som en systerkrog till Riche i Stockholm. Krogen grundades av kocken Tore Wretman som av många anses vara Sveriges mest betydelsefulla kulinariska profiler genom historien. För att hylla Tores arv gästspelar nu stjärnkocken Albin Edberg på Teatergrillen med en tolkning av Tores matlagning.

Albin var en av finalisterna i 2022 års upplaga av Kockarnas Kamp och har innan dess bland annat representerat Sverige i världsfinalen av Bocuse d’Or tillsammans med stjärnkocken Tommy Myllymäki. 

–För mig är Tore Wretman inte bara sina klassiska rätter som vi älskar, utan också en person som vågade tänka utanför boxen. Det är ett väldigt ärofyllt uppdrag att få tolka hans mat på Teatergrillen. Under mitt gästspel kommer gäster få uppleva rätter som de kanske känner igen, men utfört på ett nytt sätt, med nya tekniker och råvaror, säger Albin Edberg.

Albin Edberg gästspelar på Teatergrillen 19-21 oktober.  

Vi har Tore Wretman att tacka bland annat för klassiker som Toast Skagen, Pain Riche, grönpeppar och Rhode Island-sås. Han var en av grundarna av Gastronomiska akademien och upplyste svenskar om matlagning med radio och tv-programmet Novisen vid spisen.

–Jag är nog den person som sett flest avsnitt av Novisen vid spisen på Youtube, och såklart har jag några av Tores böcker hemma i bokhyllan som jag inte sällan bläddrar i. Och just Teatergrillen är enligt mig en av Stockholms vackraste matsalar som andas otroligt mycket historia.  Om väggar kunde tala hade jag velat snacka några timmar med väggarna på Teatergrillen, säger Albin Edberg.

 
Av: Annika Rådlund