Guld i storköksklassen för Fazer Culinary Team
28 Nov 2014
Fazer Culinary Team vann guld i söndagens VM-deltävling i Luxemburg. Fazer tävlade mot andra lag i storköksklassen från Sverige, Danmark, Italien, Schweiz, Luxemburg, Tyskland, Thailand, Rumänien och Österrike.
- Nu har vi åter igen visat att Sveriges kockar håller världsklass även i storkök, säger Kurt Weid, coach för Fazer Culinary Team. Det här är mat alla kan njuta av, något som detta lag kan bidra till på Fazers alla restauranger ute i landet.
azer Culinary Team är experter på lunch och till vardags är de matinspiratörer och mentorer för Fazer Food Services kockar. De utvecklar restauranger, nya menyer och arbetssätt. Inte minst är de själva dedikerade lunchkockar. Laget tävlade för första gången i OS i Erfurt 2013 och kom då på en delad fjärde plats.
Lunchen som storköksklassen tävlar med lagas för 150 personer, innehåller en soppa, två varmrätter (kött/fisk), en vegetarisk rätt, två fyllnadstillbehör, två grönsakstillbehör, salladsbuffé och en dessert och får kosta högst 5 euro per portion att tillaga.
- Att laga mat till 150 personer är en utmaning, inte bara på tävling som nu under VM men även i vardagen. Men vi har fördelen att vi kan träna varje dag på våra egna restauranger, något som bidragit till att vi kommit så här långt, säger Joachim Mueller, lagledare för Fazer Culinary team Sweden.
28 Nov 2014
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen