Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Utropspris 380 000 kronor när whiskykollektion auktioneras ut

 
  • Unik whiskykollektion från The Dalmore auktioneras ut - utropspriset är 380 000 kronor.

    Unik whiskykollektion från The Dalmore auktioneras ut - utropspriset är 380 000 kronor.

  • Kollektionen säljs i en specialtillverkad läderresväska som är handgjord i Florens.

    Kollektionen säljs i en specialtillverkad läderresväska som är handgjord i Florens.

Föregående
Nästa
 
Den exklusiva whiskykollektionen - Cask Curation Series Sherry Edition - hyllar The Dalmores unika whiskyframställningskonst och visar upp den avgörande roll som fatlagringen spelar i framställningsprocessen. Kollektionen som innehåller tre exklusiva whiskys lanseras i en oerhört begränsad upplaga om endast 150 set världen över, varav ett kommer till den svenska marknaden. Samlingen kommer att auktioneras ut på Bukowskis mellan den 11–13 december till ett utropspris om 380 000 SEK.

 Genom samlingen presenteras även den hyllade vinproducenten González Byass från Jerez de la Frontera i Spanien. Deras partnerskap med The Dalmore sträcker sig drygt 100 år tillbaka i tiden genom exklusiva fatutbyten. I denna lansering har tre exceptionella whiskys lagrats på utsökta och noggrant utvalda González Byass-fat som gjorts tillgängliga exklusivt för The Dalmore's whiskytillverkare.

Cask Curation Series Sherry Edition presenterad i en specialtillverkad läderresväska som är handgjord i Florens, Italien. Varje produkt är buteljerad i en ikonisk Dalmore-flaska smyckad med en matchande krage. Varje set innehåller tre buteljer om 700 ml.

·       The 26 Year Old, lagrad i sällsynt González Byass 2002 Vintage, Fat Nr. 4
·       The 28 Year Old, lagrad i mycket sällsynt González Byass 30-åriga Matusalem Sherry-fat
·       The 43 Year Old, lagrad i mycket sällsynt González Byass 30-åriga Apostoles Sherry-fat

 

The Dalmore Distillery i Skottland grundades redan 1839. Idag drivs det med deras Master Whisky Makers Gregg Glass och Richard Paterson OBE i spetsen. Att jobba med väl valda fat från handplockade producenter är en central del av The Dalmore's whiskyframställning.  Historien om Sherry Edition börjar i Andalusien, där Sherryvin lagras i bodegor. The Dalmores whiskytillverkare har härifrån noggrant valt ut de fat som de anser ha bäst potential för att slutlagra whisky. 

Taggar

Drycker Whisky Nyheter