Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Steam Hotels executive chef Niclas Wahlström släpper ny kokbok

 
Steam Hotels executive chef Niclas Wahlström släpper ny kokbokDet vilda smörgåsbordet vill kockarna Niclas Wahlström och Gert Klötzke ta det traditionella smörgåsbordet till nya nivåer . I den nya kokboken Det vilda smörgåsbordet vill kockarna Niclas Wahlström och Gert Klötzke ta det traditionella smörgåsbordet till nya nivåer och bjuda på det bästa den svenska naturen har att erbjuda. Med fokus på det lokala bjuds vi på en viltbuffé av exklusiva rätter från våra skogar, ängar, hav och fjäll. Smörgåsbordet är tradition, en institution av klassiska smaker och hantverk av klassisk, svensk mat

– Med vårt vilda smörgåsbord vill vi visa en ny dimension genom att tänka mer naturligt, hållbart och långsiktigt. Vårt sätt att tillaga och servera ett smörgåsbord i små smakbitar kombinerat med alla fantastiska råvaror från landets skogar och sjöar är framtiden. Med härliga lokala råvaror och inspiration från världens alla smaker skapar vi en måltid att minnas – för alla sinnen, säger författarna.

I Det vilda smörgåsbordet bjuds vi på ett smörgåsbord fyllt av viltkött, vildfågel, insjöfiskar och råvaror från skogen, såsom svamp och bär. I boken får vi ta del av närmare 150 recept med närproducerade och klimatsmarta råvaror som på många sätt är världsunika och ett svenskt kulturarv. Alla sorters viltkött tillagas på en mängd sätt för att ta tillvara så mycket som möjligt av viltet. Med ett fokus på hållbarhet kan det inte bli mer klimatsmart än att använda utsökta lokala råvaror.

Niclas Wahlström har inte bara varit med på Steam Hotel sedan starten 2017, han har även stått ansvarig för hela två stycken nobelmiddagar. I meritlistan ligger även kokboken Nobelfesten som kammade hem världens bästa kokbok 2017 av Gourmand World Cookbook Award som han skrev tillsammans med Gert Klötzke och Fredrik Eriksson. I sin roll som Executive Chef på Steam har Niclas bland annat tagit fram och utvecklat matkoncept och nya restauranger.

- Vi är jättestolta över att kunna anställa och bevara personal som Niclas som verkligen besitter en hög kompetens inom gastronomi. Utan all duktig personal hade vi varit en häftig destination utan hjärta, det är verkligen dom här personerna som gör skillnad. Nu ser vi fram emot att kunna erbjuda våra gäster Niclas 3e bok . - säger Felix Fuchs, VD Steam Hotel.Taggar

Kokbok Mat Nyheter