Steam Hotels executive chef Niclas Wahlström släpper ny kokbok
16 Nov 2023
– Med vårt vilda smörgåsbord vill vi visa en ny dimension genom att tänka mer naturligt, hållbart och långsiktigt. Vårt sätt att tillaga och servera ett smörgåsbord i små smakbitar kombinerat med alla fantastiska råvaror från landets skogar och sjöar är framtiden. Med härliga lokala råvaror och inspiration från världens alla smaker skapar vi en måltid att minnas – för alla sinnen, säger författarna.
I Det vilda smörgåsbordet bjuds vi på ett smörgåsbord fyllt av viltkött, vildfågel, insjöfiskar och råvaror från skogen, såsom svamp och bär. I boken får vi ta del av närmare 150 recept med närproducerade och klimatsmarta råvaror som på många sätt är världsunika och ett svenskt kulturarv. Alla sorters viltkött tillagas på en mängd sätt för att ta tillvara så mycket som möjligt av viltet. Med ett fokus på hållbarhet kan det inte bli mer klimatsmart än att använda utsökta lokala råvaror.
Niclas Wahlström har inte bara varit med på Steam Hotel sedan starten 2017, han har även stått ansvarig för hela två stycken nobelmiddagar. I meritlistan ligger även kokboken Nobelfesten som kammade hem världens bästa kokbok 2017 av Gourmand World Cookbook Award som han skrev tillsammans med Gert Klötzke och Fredrik Eriksson. I sin roll som Executive Chef på Steam har Niclas bland annat tagit fram och utvecklat matkoncept och nya restauranger.
- Vi är jättestolta över att kunna anställa och bevara personal som Niclas som verkligen besitter en hög kompetens inom gastronomi. Utan all duktig personal hade vi varit en häftig destination utan hjärta, det är verkligen dom här personerna som gör skillnad. Nu ser vi fram emot att kunna erbjuda våra gäster Niclas 3e bok . - säger Felix Fuchs, VD Steam Hotel.
16 Nov 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Så serverar du Blossa 24 enligt Blossas Chief Blender
Smaken på årets Blossa är:
-
Internationell kedja har öppnat sitt första hotell i Sverige
"Detta är i linje med vårt strategiska fokus på hållbar tillväxt och ambition"
-
Höstens restetrender
"Svenskarnas höstresor speglar en önskan att förena nya äventyr med bekanta destinationer"
-
Stockholm Beer & Whisky Festival är igång
"Rekordnärvaro från USA på årets mässa"
-
Stureplansgruppen har öppnat ny italiensk restaurang vid T-centralen
“Vi är inte här för att krångla till det, du får mycket krog för pengarna”
-
Drinkrecept: Kärleksdrink med Kärleksgin
Årets pridedrink med gin framtagen av Tevsjö destilleri
-
Björn Frantzén och Orrefors lanserar en ny glasserie
"Den nya produktserien understryker vikten av samarbete mellan specialiserade hantverk som både kompletterar varandra och delar vision"